Zoeken

Eugene Laverty wordt teameigenaar Bonovo BMW

30 juli 2022
Na drie jaar als BMW Motorrad fabrieksrijder in het WK Superbike te hebben geracet, neemt Eugene Laverty vanaf 2023 een nieuwe rol in het Bonovo Team. De 2013 vice-wereldkampioen wordt vanaf volgend jaar mede-eigenaar en treedt toe tot de directie van het BMW satellietteam.

 

Behalve dat hij deel gaat uitmaken van het teammanagement rond teameigenaar Jürgen Röder en teammanager Michael Galinski, zal de 26-jarige Ier ook zijn enorme ervaring als rijderscoach voor het team inbrengen.
 
Laverty debuteerde in 2011 in WorldSBK en werd tweede overall in het kampioenschap in 2013. In 2020 trad hij toe tot BMW Motorrad Motorsport als fabrieksrijder, racete voor het BMW Motorrad WorldSBK Team en claimde de poleposition in Magny-Cours. 

Aan het begin van het seizoen 2021 kwam hij in actie voor het Italiaanse RC Squadra Corse-team en vervolgens in het latere deel van het seizoen voor het BMW Motorrad World SBK Team. 

Dit jaar strijdt de BMW Motorrad-fabrieksrijder voor het Bonovo Action BMW Racing Team, het team waarin hij een nieuwe rol zal overnemen na de seizoensfinale van 2022 in november.
 

Eugene Laverty:
"Jürgen Röder en Michael Galinski hebben mij dit voorstel gedaan en ik waardeer het enorm dat ze geloven dat ik deze rol kan vervullen. Ik wilde op een sterke manier eindigen met een aantal behoorlijke resultaten, maar na de laatste rondes moest ik natuurlijk een beetje van gedachten veranderen, omdat ik wat problemen heb."

"Ik geniet er echter echt van om deel uit te maken van dit team, omdat het waarschijnlijk het beste team is waarin ik ooit heb gereden tijdens mijn carrière. En kansen als deze komen niet vaak voorbij. Jürgen is op zoek naar vers bloed om de toekomst van het team toe te vertrouwen, maar ook naar iemand met ervaring." 

"Dit wordt een heel ander pad in mijn carrière. Het wordt een zeer interessante nieuwe uitdaging voor mij en ik zal veel kunnen leren van Jürgen en Michael. Tegelijkertijd wil ik BMW Motorrad Motorsport bedanken voor hun vertrouwen in de afgelopen drie jaar. Door mijn nieuwe rol zullen we ook in de toekomst nauw verbonden blijven.”

 
BMW Motorrad Motorsport Director Marc Bongers:
"Het is geweldig dat Eugene deel blijft uitmaken van de BMW WorldSBK-familie in zijn nieuwe rol in het Bonovo Action BMW Racing Team. We willen je heel erg bedanken voor de grote inzet en professionaliteit die hij in ons project heeft gebracht sinds hij in 2020 als fabrieksrijder toetrad. Dit is iets heel bijzonders, vooral omdat hij zijn inzet ook in moeilijke tijden nakwam. niet zo makkelijk. We zullen allemaal hard werken in zijn resterende races als BMW Motorrad-werkrijder om het seizoen samen goed af te sluiten."

 
Jürgen Röder, teameigenaar:
"Er zullen een aantal veranderingen zijn bij Bonovo action BMW Racing in 2023. Eugene krijgt volgend jaar ook andere taken toevertrouwd, hij blijft bij het team en treedt toe tot de eigendomsstructuur, gaat aan de slag als rijcoach, zal samen met mij sponsors verwerven en ook met mij nieuwe structuren creëren op het gebied van duurzaamheid, die wij streven naar."

"We zijn erg blij dat Eugene het aanbod heeft geaccepteerd dat we hem hebben gedaan, omdat we geloven dat hij perfect gekwalificeerd is om precies deze rol te vervullen en zelfs als Michael en ik met pensioen gaan vanwege leeftijd, kan hij dat blijven doen als dat nodig is. Ik ben dan ook heel blij dat alles zo loopt.”