Zoeken

Marc Marquez boekt vooruitgang genezing diplopie

22 december 2021
Goed nieuws uit het kamp van het Repsol Honda Team: Marc Marquez lijkt vooruitgang te boeken met de diagnose diplopie. De 8-voudig wereldkampioen mag de komende weken een conservatief behandelingsplan starten.

Sinds begin oktober de diplopie diagnose werd gesteld nadat hij tijdens een offroad training was gecrasht heeft Marc Marquez regelmatig de oogarts bezocht om de voortgang van het genezingsproces te monitoren. 

Marquez werd rust voorgeschreven en moest de laatste twee Grand Prix op Portimao en Valencia laten schieten, evenals de eerste MotoGP wintertest op Jerez, alleen wandelingen waren voor de 8-voudig wereldkampioen toegestaan.

Tijdens de controles bij de oogarts werd de geboekte vooruitgang als gunstig beschouwd en als gevolg daarvan zal Marquez de komende weken doorgaan met een conservatief behandelplan.

Marc Marquez zal de komende weken naast het conservatieve behandelplan periodieke beoordelingen blijven ondergaan bij Dr. Sánchez Dalmau. De situatie belet de coureur uit Cervera niet om zijn fysieke trainingsplan voort te zetten om zich fysiek voor te bereiden op een nieuw seizoen.