Zoeken

Dorna tekent intentieverklaring MotoGP India

21 september 2022
De MotoGP kalender wordt naar India uitgebreid. Dorna heeft een intentieverklaring getekend voor de MotoGP in India, voor een periode van 7 jaar. De eerste race zal naar verwachting al volgend jaar plaatsvinden op het Buddh International Circuit.

Tijdens een persconferentie in Delhi werd door Dorna CEO Carmelo Ezpeleta, diens zoon Sporting Director Carlos Ezpeleta en belangrijke personen van racepromotor FairStreet Sports, het grote nieuws aangekondigd dat een zogenaamd Memorandum of Unterstanding, een intentieverklaring, is getekend om de MotoGP kalender naar India uit te breiden. 

De geplande races zullen gaan plaatsvinden op het Buddh International Circuit vlak buiten de hoofdstad. Inderdaad, hetzelfde circuit als waar in de periode 2011-2013 drie Formule 1 wedstrijden werden gehouden, voordat de race van de kalender werd geschrapt vanwege financiële, bureaucratische en belastingredenen. 

Volgens Dorna zijn de gesprekken in een gevorderd stadium met de regering van Uttar Pradesh evenals het Indiase ministerie van sport en zal een bevestiging niet lang op zich laten wachten. 

Het doel is om de eerste editie van de Grand Prix van Bharat, zoals de race officieel te boek zal gaan, al volgend jaar te houden, hoewel 2024 door sommigen als realistischer wordt gezien. Wanneer de race zal worden plaatsvinden is nog niet gekend, Dorna heeft nog geen voorlopige datum vastgelegd. 

Volgens Carlos Ezpeleta was het een "no brainer" voor de MotoGP om naar India uit te breiden, omdat het 's werelds grootste markt voor tweewielers is en een zeer belangrijk land voor alle vijf de MotoGP fabrikanten. Na Thailand en Indonesië is India het derde Aziatische land dat aan de MotoGP kalender zal worden toegevoegd. 

Carlos Ezpeleta, Managing Director Dorna Sports: 
"MotoGP blijft wereldwijd nieuw publiek en nieuwe fans verdienen. Dit maakt het voor ons noodzakelijk om zijn aanwezigheid uit te breiden naar nieuwe bestemmingen waar fans en rijders elk jaar groeien."

"India is de sleutel tot ons plan om de MotoGP-sport naar nieuwe grenzen te brengen. In het afgelopen decennium is het MotoGP Wereldkampioenschap steeds sterker geworden, dankzij een competitieve startopstelling en een goed opgestelde set regels. We kijken ernaar uit om te winnen een grotere schare fans in India met de Grand Prix van Bharat."

Pushkar Nath, COO, Fairstreet Sports: 
"Motorrijden als sport wordt enorm bewonderd in India. Door 's werelds meest prestigieuze motorrace-evenement hier te brengen, hopen we de schare fans verder te vergroten en meer jonge motorrijders aan te moedigen om de sport op te nemen. .

"Terwijl de wereld collectief herstelt van de pandemie van het coronavirus, zal het sportevenement naar verwachting ook het sporttoerisme in India nieuw leven inblazen."