Zoeken

Andrea Iannone voorlopig geschorst door FIM

17 december 2019
De Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM) heeft Andrea Iannone te kennen gegeven dat hij voorlopig is geschorst, krachtens artikel 7.9.1 van de 2019 FIM Anti-doping Code (CAD).

De beslissing om de Italiaanse Aprilia Racing Team Gresini coureur voorlopig te schorsen is het gevolg van de uitslag van een urinetest die op 3 november door de FIM tijdens de racedag van de MotoGP race in Sepang is uitgevoerd.  

De urine is door het WADA geaccrediteerde laboratorium in Kreischa b. Dresden in Duitsland onderzocht, waar een ongunstige analytische bevinding werd geconstateerd van een niet-gespecificeerde substantie onder sectie 1.1.a) exogene anabole androgene steroïden (AAS) van de 2019 lijst van verboden middelen.

De schorsing van Andrea Iannone is per direct - 17 december 2019 - ingegaan en mag daardoor tot het officiële onderzoek is afgerond niet meer aan motorcompetitie of activiteit deelnemen. Iannone heeft het recht om een analyse van zijn B-staal te eisen en bij te staan, en mag een verzoek indienen om zijn voorlopige schorsing op te heffen. 

Onder de World Anti-Doping Code en de FIM Anti-Doping Code kan de FIM momenteel geen aanvullende informatie vrijgegeven. Mocht Iannone definitief schuldig worden bevonden, dan hangt hem een schorsing van maximaal 4 jaar boven het hoofd. Zijn MotoGP carrière zou daarmee ten einde zijn.

In een reactie zegt Iannone verbaast te zijn, maar de uitkomst van het onderzoek met vertrouwen tegemoet te zien. 

Andrea Iannone:
Ik ben super relaxt en ik wil mijn fans en Aprilia Racing geruststellen. Ik sta open voor elke contra analyse in een zaak die mij verbaast, ook omdat ik - op dit moment - nog geen enkele officiële communicatie heb ontvangen.
Over de jaren, en ook dit seizoen, heb ik continue controles gehad, welke duidelijk altijd negatief zijn geweest. Daarom heb ik alle vertrouwen in de positieve uitkomst van dit onderzoek.