Zoeken

Triumph roept Speed Triple 1200 RR en RS terug om oververhitting koelventilator

24 januari 2023
Triumph heeft een terugroepactie uitgerold voor de Speed Triple 1200 RR en Speed Triple 1200 RS. De koelventilator van de radiateur kan mogelijk oververhit raken, waardoor de elektromotor van de ventilator uitvalt, wat op zijn beurt weer kan resulteren in een lekkage of spray van hete koelvloeistof.

Eind juni 2022 zag de garantieafdeling van Triumph een toename in het aantal garantieclaims van koelproblemen bij de Speed Triple 1200 RR en Speed Triple 1200 RS, waarop een onderzoek werd gestart. 

Dat onderzoek leerde Triumph dat bij een hoge buitentemperatuur en langzaam rijdend verkeer de koelventilator van de radiateur oververhit kon raken, waardoor de elektromotor van de ventilator uitviel en in het TFT-display een waarschuwing-icoontje oplichtte. 

Wanneer deze melding werd genegeerd kon dat resulteren in lekkage of spray van hete koelvloeistof, met het risico op een verwonding.

Om de ventilator tegen extreem hoge temperaturen te beschermen heeft Triumph nu een hitteschild ontwikkeld, dat bij de Triumph dealer -uiteraard- gratis zal worden gemonteerd. Zodra de nieuwe productie wordt opgestart zullen de nieuwe modellen standaard al van het nieuwe hitteschild zijn voorzien.