Zoeken

Harley roept Nightster terug: stuur kan mogelijk breken

17 oktober 2022
Harley-Davidson heeft een terugroepactie uitgerold voor de dit jaar gelanceerde RH975 Nightster. De binnenste en buitenste secties van het stuur zijn mogelijk niet goed aan elkaar gelast, waardoor deze los kunnen raken en je de controle over de motor kunt verliezen.

 

Bij een stuur denk je al snel aan een enkele, in vorm gebogen buis (taps toelopend in het geval van een fatbar stuur, had Harley bij de nieuwe Nightster gekozen voor een samengestelde buis. Een dik, in vorm gebogen middendeel met dunne eindpijpjes aan beide uiteinden gelast. 

In april dit jaar vernam Harley-Davidson dat bij een motorrijder de linkerkant van het stuur tijdens het rijden was afgebroken. Uit bij de garantieclaim toegevoegde foto's leek het alsof het linkerdeel van het gelaste stuur van de middelste sectie was losgeraakt. 

Door Harley-Davidson werd onmiddellijk een onderzoek gestart, dat heeft uitgewezen dat naar schatting zo'n 1,63% van de sturen niet goed zijn gelast. Als gevolg van de inferieure las kan deze scheuren en kunnen de stuurdelen losraken. 

De terugroepactie betreft de 2022 RH975 Nightster, met productiedata van 6 december 2021 tot 9 september 2022. Motoren die na 9 september zijn geassembleerd, zijn voorzien van een stuur dat volgens een verbeterde productiemethode is gefabriceerd. 

Bij de Harley dealer zal het stuur worden vervangen door een nieuw exemplaar dat volgens de verbeterde productiemethode is vervaardigd.