Zoeken

Dunlop roept KR106 MR3 terug om verkeerde rubbersamenstelling

13 januari 2022
Niet dat er bij ons in Nederland iemand iets van heeft gemerkt, maar toch. Dunlop heeft een terugroepactie uitgerold voor de KR106 MR3 slick voor op het circuit. Het betreft de productie van week 47-49 2021, waar in het productieproces iets met de rubbersamenstelling fout is gegaan.

 

Wereldwijd gaat het volgens de Dunlop woordvoerder van distributeur Hoco Parts om enkele honderden banden die uit voorzorg terug zijn gehaald. In Nederland was er nog geen enkele band naar een dealer uitgeleverd.

In Dunlop's fabriek in Frankrijk hadden ze ontdekt dat in de periode week 47-49 2021 abusievelijk het rubber van de wang van de band in het loopvlak was aangebracht, waardoor in theorie de band minder grip zou kunnen bieden. 

Reden voor Dunlop om de geplaagde batch KR106 MR3 voorbanden in de maat 120/70 R17" terug te halen. Opmerkelijk is de snelheid waarmee de terugroepactie is uitgerold. Waar aan een terugroepactie soms wel maanden of jaren aan onderzoek vooraf gaat heeft Dunlop deze issue nu binnen enkele weken gefixt. 

De verkeerde rubbersamenstelling heeft voor zover bekend niet tot crashes geleid.