Zoeken

Updates voor 2023 KTM 890 Adventure R

19 september 2022
KTM heeft de 890 Adventure R voor 2023 een eerste update gegeven, waarbij het accent nog meer op de offroad capaciteiten is gelegd. Volgens de Oostenrijkers zijn bij de 2023 890 Adventure R de extremen nog iets verder gepusht, om wereldwijd rijders uit te nodigen om #Dare2ADV te gaan.

In steeds meer landen komt extreem offroad rijden steeds meer onder druk te staan en wil men het liefst dat men niet van de paden afwijkt - als je überhaupt nog offroad mag gaan - maar dat heeft KTM er niet van weerhouden om de 890 Adventure R nog een tikkie extremer te maken.

Te beginnen met de vering, de volledig instelbare WP XPLOR upside down voorvork en XPLOR PDS achtershock zijn inwendig aangepast voor een verbeterd gevoel, dat ervoor moet zorgen dat je het einde van elke stage minder vermoeid zult zijn. Verdere invloed van de 450 RALLY blijkt volgens KTM uit het nieuwe plaatwerk, benzinetank, verbeterde aerodynamica en ergonomie. 

Zo heeft de fiets een nieuw lager windscherm gekregen. KTM spreekt verder van een hoog voorspatbord en een carterbeschermplaat, maar in hoeverre deze anders zijn is ons niet duidelijk. Ook heeft KTM van nieuwe Mitas ENDURO TRAIL+ banden voorzien, die offroad meer grip moeten bieden en tegelijkertijd slijtvaster op geasfalteerde wegen. 

In het neusje is een nieuw 5" TFT-kleurenscherm voorzien, dat met USB-C connectoren is uitgerust en een compleet nieuwe look heeft gekregen, met gekleurde pictogrammen en volgens de Oostenrijkers intuïtieve graphics. In het display is de laatste generatie turn-by-turn navigatie voorzien en worden de laatste 10 gebelde nummers opgeslagen. 

Ook wat elektronica betreft heeft KTM updates doorgevoerd. Het ABS heeft de nieuwste generatie controller gekregen die zijn informatie van een 6D sensor krijgt, die de CMU continue informeert over de hellingshoek, pitch en snelheid van de fiets en daarmee de juiste remkracht bepaalt. Uiteraard beschikt de fiets over Offroad ABS. 

Omdat het technisch kan heeft KTM de 2023 890 Adventure R nu voor het eerst van een zogenaamde DEMO Modus voorzien, die je in staat stelt om de eerste 1.500 kilometer alle specs en opties uit te proberen, voordat je een definitieve keuze maakt welk pakket of welke features je wilt nemen.