Zoeken

Moto Guzzi vernieuwt V9 familie

14 januari 2021
Moto Guzzi heeft de V9 voor modeljaar 2021 compleet vernieuwd. Het grote broertje van de V7, net als z'n voorganger als Bobber en Roamer leverbaar, heeft onder andere een nieuw frame en wordt nu aangedreven door een 850cc 90° V-twin die van de V85 is afgeleid.

 

Buiten nieuwe frisse kleuren lijken de verschillen tussen de 2020 en 2021 versies van de V9 Bobber en V9 Roamer verwaarloosbaar klein, maar dat is omdat de verschillen met name onderhuids zijn aangebracht. 

Te beginnen met het blok, dat het veld heeft geruimd voor een nieuwe 850cc 90° V-twin die van de V85 is afgeleid in in de V9 goed is voor 65 pk vermogen en 73 Nm koppel. Naast het blok is ook een nieuw doorontwikkeld frame voorzien, dat ten opzichte van het oude frame rond het balhoofd is verstevigd voor betere stabiliteit en stuurprecisie. 

Om vervelende trillingen te elimineren - en daarmee het rijcomfort te verhogen - zijn de voetsteunen nu in rubber gemonteerd, terwijl in aanvulling op het ABS nu ook het MGCT (Moto Guzzi Traction Control) standaard is voorzien. 

Bij de V9 Bobber zijn verder de aluminium zijpanelen en het korte voorspatbord vernieuwd, evenals het zadel met minimalistische looks en het digitale display. Uiteraard heeft de V9 nu LED verlichting rondom, waarbij de dagrijverlichting de vorm van de adelaar heeft. 

De V9 Roamer is leverbaar in de unieke kleur Grigio Lunare, de V9 Bobber is leverbaar in de gehele mat afwerking Nero Essenziale. Uiteraard zijn beide modellen ook met beperkt vermogen leverbaar, in lijn met het A2 rijbewijs.