Zoeken

Moto Mondo nieuwe Benelux importeur Rieju

12 mei 2020
Goed nieuws voor de fans van Rieju. MotoMondo is vanaf heden de nieuwe importeur voor de gehele BeneLux van het kleine Spaanse motormerk uit Gerona.

Je zou het misschien niet zeggen, maar het is dit jaar al 86 jaar geleden dat in het Spaanse Girona Riera Y Juanola S.A, werd opgericht. In eerste instantie om fietsaccessoires te maken, wat door het uitbreken van de Spaanse Burgeroorlog tot 1940 zou duren. Toen werd de productie van fietsen opgestart, in 1947 gevolgd door de eerste gemotoriseerde fiets met een Franse Serwa viertaktmotor.

Vanaf de jaren '50 van de vorige eeuw gingen de modellen meer op echte bromfietsen lijken en in 1952 kwamen er tweetakt motorfietsen en scooters met Franse AMC-motoren tot 174 cc. Men produceerde onder andere de 100 cc Sulky-scooter van Motobloc in licentie. In 1964 ging men samenwerken met Minarelli omdat dit merk meer ervaring had met de veelgevraagde bromfietsen. Er worden ook motoren in samenwerking met Malaguti gemaakt.

Het huidige gamma van Rieju bestaat uit een brede range aan 2-takt 50cc modellen, 4-takt 125cc modellen en de Nuuk electric. Het bromfietsgamma is op te delen in een sportief gamma en een gamma wat zich meer richt op mobiliteit. Het sportieve 50cc gamma bestaat uit Supermotard, Enduro, Racer en Naked modellen. De urban Bye Bike (welke geleverd wordt als 25km/h en 45km/h) biedt daarentegen mobiliteit tegen een zeer bescheiden prijs met een zeer eigen gezicht en lage kosten qua verbruik en onderhoud. 

Tevens levert het merk ook een groot scala aan 125cc motorfietsen die in de nieuwe anderhalve meter samenleving ook stuk voor stuk individuele mobiliteit bieden maar wel met een eigen identiteit. 

Rieju heeft ook een imposante palmares op het gebied van lichte crossers en rally motoren. Door de recente overname van de Enduro modellen van Gas-Gas keert Rieju terug naar de sport met een 300cc 2-takt wedstrijdklare enduro machine. De MR 300 zal als 2021 model in de komende weken leverbaar worden. 

Met de overname van de distributie door MotoMondo heeft Rieju en Henk Buiter, de verantwoordelijke man van Rieju in Nederland, een serieuze partner gevonden om het merk op een goede manier in de markt te zetten. MotoMondo heeft als importeur van Royal Enfield, Mash, Hyosung en agent van MV Agusta zijn sporen al verdiend. 

Recentelijk nog heeft MotoMondo in een periode waarin alle presentaties werden afgelast vanwege Corona toch een Corona-proof presentatie georganiseerd. Tijdens deze presentatie lanceerde MotoMondo 2 Europese primeurs te weten de MV Agusta Brutale 1000RR en de Hyosung GV 300 S Bobber. Henk zal zijn werkzaamheden bij MotoMondo voorzetten totdat hij in september kan gaan genieten van zijn welverdiende pensioen. 

De overname van de distributie van Rieju door MotoMondo gebeurt dus in goed overleg waarbij de prijzen van vrijwel alle modellen gelijk blijven. Op dit moment wordt er druk gewerkt aan de website, maar de Facebook pagina (RIEJU Motors Benelux) is al wel klaar en zal voorlopig al het nieuws brengen. Voor het actuele aanbod, check www.rieju.es/en