Zoeken

Harley legt productie stil vanwege coronavirus

20 maart 2020
Harley-Davidson is het volgende merk dat flink wordt getroffen door het coronavirus. In Harley's fabriek in Pilgrim Road is een van de medewerkers positief op COVID-19 getest, waarop Harley alle productie in de VS heeft stilgelegd.

Het zijn geen gemakkelijke tijden voor de motorindustrie, nu het ene na het andere merk noodgedwongen z'n bedrijfsdeuren tijdelijk moet sluiten teneinde verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 

Met Europa het epicentrum van de coronauitbraak werden assemblagefabrieken in Europa het eerst getroffen, maar het was slechts een kwestie van tijd voordat fabrieken in de Verenigde Staten, waar de pandemie ongeveer twee weken achterloopt op Europa, hetzelfde zou overkomen.

Bij de Pilgrim Road Powertrain Operations faciliteit is woensdag een medewerker positief op het coronavirus getest, waarop Harley-Davidson de productie in deze fabriek heeft stilgelegd, evenals de York en Tomahawk fabrieken. 

Jochen Zeitz, waarnemend CEO en president Harley-Davidson:
"We erkennen het ongekende karakter van deze wereldwijde coronacrisis. Om onze medewerkers zo goed mogelijk te ondersteunen en de richtlijnen voor social distancing van de volksgezondheid autoriteiten op te volgen, schorten we het grootste deel van onze productie tijdelijk op. 
We zullen de situatie blijven volgen en de nodige stappen nemen voor het welzijn en de veiligheid van onze medewerkers."


Volgens Harley-Davidson blijven de fabrieken dicht tot 29 maart, voor de gezondheid van de medewerkers en om het coronavirus niet verder te laten verspreiden. Het is echter zeer de vraag of de productie in april weer kan worden opgestart, het is gezien de huidige situatie aannemelijker dat het nog wel enige tijd kan duren voordat producties weer kunnen worden opgestart.