Zoeken

Goodwood Festival of Speed kondigt MotoGP sterren aan

26 mei 2023
De 30e editie van het Festival of Speed belooft opnieuw een bijzondere te worden. Ten minste vier MotoGP teams hebben hun aanwezigheid bevestigd, waaronder het Ducati fabrieksteam met huidig wereldkampioen Pecco Bagnaia.

Het Goodwood Festival of Speed, dat jaarlijks 100.000 toeschouwers trekt, weet elk jaar wel grote namen te contracteren. Zo vierde Giocomo Agostini er het afgelopen jaar zijn 80e verjaardag en maakte Wayne Rainey er zijn waanzinnige return op de YZR500 waarmee hij in 1992 de wereldtitel won. In 1993 liep Rainey bij een crash in Misano een dwarslaesie op.

Voor de editie van dit jaar hebben inmiddels vier van de huidige MotoGP teams hun aanwezigheid bevestigd: MotoGP wereldkampioenen Ducati, GasGas Tech3, LCR Honda en KTM. Daarnaast zal ook het Moto2 team GASGAS Aspar aanwezig zijn met hun Britse coureur Jake Dixon. 

Daarnaast zullen nog eens flink wat grootheden van weleer aanwezig zijn: Alex Criville, Freddie Spencer, Giacomo Agostini, Casey Stoner, Kenny Roberts Jr, Kevin Schwantz, Mickk Doohan en Wayne Gardner, samen goed voor een indrukwekkende 32 wereldtitels. 

De hertog van Richmond: 
“Ik ben absoluut verheugd dat het Festival of Speed dit jaar zijn grootste MotoGP-feest ooit zal organiseren. Mijn dank aan Dorna Sports, de teams en rijders voor het opnemen van ons in hun drukke schema's - het betekent zoveel voor iedereen bij Goodwood en al onze fans dat ze hier zullen zijn om het met ons te vieren."


Carmelo Ezpeleta, CEO van Dorna: 
"We zijn erg trots om deze viering van MotoGP op het Goodwood Festival of Speed aan te kondigen. Het is een eer voor ons om een sleutelrol te spelen in het 30-jarig jubileum en uitgenodigd te zijn om het beste van onze sport laten zien door het podium te delen met onze mede-iconen van snelheid. 

Het wordt echt iets unieks en ik wil onze teams, coureurs en legendes bedanken voor hun enthousiasme tijdens hun aanwezigheid. We hopen dat we in staat zullen zijn om op een ongelooflijke show op te voeren voor de fans - en voor de hertog van Richmond! We zijn altijd vereerd door zijn niet-aflatende passie voor onze sport. Bedankt voor de uitnodiging!"

“We hebben onlangs de 1000e FIM Grand Prix gevierd en volgend seizoen is het 75 jaar geleden dat motorracen het eerste wereldkampioenschap autosport werd in 1949. Tegelijkertijd is 2023 een ander soort mijlpaaljaar, met meer races dan ooit en de Tissot Sprintrace aan de kalender toegevoegd. 

Op dit kruispunt van geschiedenis en innovatie is het Festival of Speed 2023 de perfecte gelegenheid om zowel het rijke erfgoed van de sport als de helden van het ongelooflijke spektakel te vieren waar we in dit moderne tijdperk elk weekend van genieten."

Het Goodwood Festival of Speed vindt dit jaar plaats van 13 tot 16 juli op het Goodwood estate.