Zoeken

Carbon vleugels voor Streetfighter V2

19 mei 2022
Voor wie de Streetfighter V2 nog niet vet genoeg is heeft Ducati een brede range aan accessoires ontworpen om het 'kleintje' Streetfighter nog sportiever te maken. De accessoires zijn nu leverbaar bij de Ducati dealers.

 

De meest iconische accessoire van de Ducati Performance lijn voor de Streetfighter V2 is de carbon wing set, die uit 4 uit koolstofvezel vervaardigde winglets. Precies, dezelfde winglets waarmee de Streetfighter V4 standaard is uitgerust. 

Volgens Ducati zijn de winglets ontworpen voor diegenen die hun Streetfighter V2 net effe wat exclusiever willen maken en de controle op het circuit te verbeteren. Volgens Ducati draagt het lichtgewicht van het materiaal en het ontwerp dat in de windtunnel is getest bij aan het racy karakter van de fiets.

De carbon wing set is niet het enige onderdeel van koolstofvezel dat in het accessoirepakket zit. Het voor- en achterspatbord, de cover van de achtershock, de cover van het dashboard, hakprotectoren bij de voetsteunen, de kentekenplaathouder en de cover van de uitlaat zijn ook leverbaar in dit exotische materiaal.

Daarnaast zijn d'r ook nog een aantal CNC gevreesde onderdelen, zoals de spiegels, tankdop en de dopjes van het reservoir van de rem en de koppeling. Een compleet titanium uitlaatsysteem mocht natuurlijk ook niet ontbreken, maar dat is alleen geschikt voor het circuit.