Zoeken

Officieel: Michael van der Mark naar BMW

2 juli 2020
De inkt van Yamaha's persbericht is nog maar amper opgedroogd of de kogel is al door de kerk: Michael van der Mark maakt volgend jaar de overstap naar het BMW Motorrad WorldSBK Team.

Het nieuws dat aan het eind van dit seizoen de wegen van Michael van der Mark en Yamaha gaan scheiden kwam als donderslag bij heldere hemel, maar meteen daarna werd al volop gespeculeerd dat de dubbelwinnaar van Donington 2018 naar BMW zou gaan. In principe ook zijn enige optie, met Ducati en Honda geen interesse in de 2014 WK Supersport wereldkampioen. 

De grote vraag is nu wie bij BMW het veld mag gaan ruimen voor van der Mark. Tom Sykes heeft al goede resultaten met de S 1000 RR neergezet, maar teammanager Shaun Muir heeft een lange geschiedenis met Eugene Laverty, die dit jaar nieuw is binnen het team en naar verluid tijdens de wintertesten van zeer toegevoegde waarde is geweest. 

Marc Bonbers, BMW Motorrad Motorsport Director:
"We zijn erg blij met onze overeenkomst met Michael, die zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld heeft in het WK Superbike. We zijn overtuigd dat Michael van toegevoegde waarde is bij ons project en samen, in combinatie met het sterke pakket dat wij hem kunnen bieden, kunnen we qua resultaten het volgende niveau bereiken. We willen Michael in het BMW Motorrad WorldSBK Team verwelkomen en kijken uit naar een sterke samenwerking."

Shaun Muir, teammanager BMW Motorrad WorldSBK Team:
Wij zijn verheugd Michael in ons team te verwelkomen. Hij brengt een berg aan ervaring met zich mee en is een van de jongste, meest getalenteerde rijders op de WK Superbike grid. Ons verzekeren van Michaels services benadrukt de focus en toewijding die we hebben om voor het hoogste te gaan en we zullen Michael alles geven om dat doel te bereiken."