Zoeken

Ducati verlengt contract met Ruben Rinaldi met 1 jaar

20 september 2022
Zijn plek in het team stond dit jaar enorm onder druk, maar Ducati heeft besloten om Ruben Rinaldi toch het voordeel van de twijfel te geven. Het Italiaanse merk uit Borgo Panigale heeft het contract met de 26-jarige coureur uit Rimini met een jaar verlengd.

Het was voor Ruben Rinaldi allesbehalve zeker dat hij het volgend jaar ook nog deel zou uitmaken van het Ducati Aruba.it fabrieksteam. De 2017 Superstock 1000 kampioen leek in 2020 definitief door te breken in het WK Superbike, na rijdend voor het Go Eleven Team op MotorLand Aragon race 1 op naam te schrijven en de Superpole sprintrace (P3) en race 2 (P2) ook op het podium te finishen. 

Dat sterke optreden op MotorLand Aragon leverde Rinaldi een plek op in het fabrieksteam, het afgelopen jaar naast Scott Redding en dit jaar naast Alvaro Bautista. De doorbraak bleef echter uit, in de eerste twee ronden in Aragon en Estoril kwam hij slechts drie keer aan de finish, met als beste resultaat een vijfde plaats in race in Estoril.

De coureur uit Rimini reed daarna weliswaar een ijzersterke thuisrace op het Misano World Circuit Marco Simoncelli, waar hij race 1 en de Sprintrace op naam schreef en race 2 op de tweede plaats finishte, maar daarna bleven de resultaten weer uit, met slechts 3 podiums in de resterende 10 ronden van het seizoen, waaronder een 3e plaats in race 1 en 1e plaats in race 2 op het circuit van Catalunya. 

Rinaldi eindigde het seizoen met 282 punten op de vijfde plaats, maar liefst 219 punten minder dan teamgenoot Scott Redding en slechts 20 punten meer dan Michael van der Mark op de totaal niet competitieve BMW M 1000 RR. 

Het tweede seizoen van Rinaldi is tot op heden nog slechter verlopen dan afgelopen jaar. In zijn thuisrace op Misano scoorde hij zijn eerste podiums van het seizoen, maar de twee derde plaatsen stonden in schril contrast met zijn dominantie van vorig jaar. De twee ronden daarna speelde Rinaldi opnieuw geen echte rol van betekenis, waardoor zijn plaats tijdens de zomerstop ter discussie stond.

In de wandelgangen werd al volop gespeculeerd dat Axel Bassani wel eens de plek van Rinaldi in zou kunnen nemen in het fabrieksteam, maar Ducati heeft nu echter besloten om het contract met Rinaldi te verlengen, zij het slechts voor één jaar. Daarmee geeft Ducati duidelijk te kennen dat 2023 hét jaar voor Rinaldi zal moeten zijn, anders zal hij op zoek moeten gaan naar een andere werkgever.