Zoeken

CFMOTO aast op deelname WorldSBK 2025

5 februari 2024
Na vorige week bekend te hebben gemaakt met het Spaanse Aspar team in zee te zijn gegaan voor de Moto3 en Moto2 heeft CFMOTO haar pijlen ook op het WorldSBK gericht. Zomer 2024 zal een eenliter V4 prototype worden onthuld, waarmee CFMOTO in 2025 als eerste Chinese fabrikant in de hoogste klasse van de wegrace motorsport voor productiemotoren hoopt aan te kunnen treden.

 

Om in Europa haar naamsbekendheid te vergroten maakte CFMOTO in 2022 haar intrede in de MotoGP paddock als eerste Chinese team in de Moto3 en wist al in haar allereerste seizoen in Indonesië op het podium te finishen. Het afgelopen seizoen werden nog twee podiumplaatsen behaald, dit jaar hoopt CF in zowel de Moto3 als de Moto2 voor podiums te kunnen strijden. 

Ondertussen wordt in Hangzhou al hard aan het volgende project gewerkt: het WorldSBK. Al in juni 2022 werden door CFMOTO patenten aangevraagd voor een 1000cc V4, een moderne korteslag motor die voor topvermogens is gebouwd. In de documenten werd een vermogen van meer dan 200 pk genoemd. 

De Duitse collega's van Speeedweek.com schrijven nu dat het afgelopen jaar een afvaardiging van CFMOTO bij de WorldSBK ronde in Misano met de verantwoordelijken van promotor Dorna Sports in gesprek is geweest. Twee weken later zouden de gesprekken tijdens de Duitse Grand Prix op de Sachsenring voort zijn gezet. 

Volgens Speedweek zal zomer 2024 een prototype van het productiemodel op basis van de eenliter V4 worden gepresenteerd, voor de ontwikkeling van een competitieve Superbike racer zou CFMOTO op zoek naar partners zijn. Speedweek.com schrijft dat daarvoor de eerste contacten al zijn gelegd. Afhankelijk van de snelheid van het ontwikkelingstraject zal CFMOTO vervolgens in 2026 of 2026 in het WK Superbike instappen. 

Mocht CFMOTO inderdaad haar opwachting gaan maken in het WorldSBK, dan is dat in korte tijd het derde Chinese merk dat aan het wegrace motorsport wereldkampioenschap voor productiemotoren aantreedt. Het afgelopen jaar trad Kove toe tot het WK Supersport 300, dit jaar zal QJ Motor de Catalaanse ronde in maart met een fabrieksteam debuteren in het WK Supersport. CFMOTO zal dan wel het eerste Chinese merk zijn in de hoogste klasse. 

Bron: Speedweek.com