Zoeken

Mat Mladin beschuldigd van kindermisbruik

26 maart 2020
Zevenvoudig AMA Superbike kampioen Mat Mladin is in Australië gearresteerd op verdenking van sex met een kind onder de leeftijd van 10 jaar.

 

Volgens het Australische tabloid The Daily Telegraph was de 48-jarige Mladin na landurig onderzoek al twee weken geleden op 13 maart gearresteerd voordat de zaak gisteren voor de rechter kwam. 

Mladin kwam vrij op $50.000 borg, heeft zijn paspoort moeten inleveren en moet worden begeleid wanneer hij zich in het gezelschap van kinderen onder de leeftijd van 16 bevindt. 

Na in de VS de geschiedenis in te zijn gegaan als de meest succesvolle AMA Superbike coureur ooit stopte Mladin in 2009 met racen en trok zich daarna compleet terug uit de racerij. 

De afgelopen jaren raakte Mladin weer betrokken in de motorsport door rijders in het Australisch Superbike en Motocross kampioenschap te ondersteunen. Ook had hij enkele jaren een motorzaak en import business. 

Terug in Australië liep Mladin's relatie met zijn vrouw Janine op de klippen, maar zorgde voor zijn ex-vrouw en dochters toen bij haar kanker was gediagnostiseerd en zij intensieve behandelingen moest ondergaan. 

Mladin heeft de afgelopen jaren zelf met een depressie geworsteld en relatieproblemen gehad en heeft daarnaast nog last van oude blessures die hij in zijn race-tijd heeft opgelopen.

De aanklachten tegen Mladin hebben geen betrekking op zijn dochters, maar komen voort uit een aanklacht die zes maanden geleden is ingediend na een vermeend incident met een andere minderjarige. 

Volgens The Daily Telegraph was Mladin op 13 maart gearresteerd door de Child Abuse Squad en werd vervolgens aangeklaagd voor twee aanklachten van een seksuele daad op een kind van onder de 10 jaar, een aanklacht van het aanzetten van een kind onder de 10 jaar een seksuele daad bij hem te doen en een aanklacht geslachtsgemeenschap met een kind onder de 10 jaar te hebben gedaan.

Mladin's advocaat zei dat hij de aanklachten zal aanvechten en betwijfelde of de politie wel echt een sterke zaak tegen de 7-voudig AMA Superbike kampioen had.   

Bron: The Daily Telegraph