Zoeken

Nieuwe kleuren voor 2024 Kawasaki Versys 1000 familie

18 september 2023
De eerste jaren was het nogal een vreemde eend in de bijt, maar sinds z'n metamorfose is de Versys 1000 uitgegroeid tot een échte Toursport evergreen, die tegenwoordig zelfs in 3 verschillende uitvoeringen leverbaar is. Voor 2024 heeft Team Green nieuwe kleuren voor dit illustere trio bedacht.

"We hebben het Adventure-concept naar een hoger niveau getild door de motor te perfectioneren voor het doel dat de meeste Adventure-rijders voor ogen hebben: perfect comfort en ultieme beheersbaarheid op alle verharde wegen die je maar kunt tegenkomen", aldus Kawasaki over de Versys 1000 en sinds ons uitstapje op de Canarische eilanden snappen we dat wel. 

De Versys 1000 heeft namelijk alle het goede van een hoogpoter - de comfortabele zit en dito vering met lange veerwegen (lang genoeg om ook onverharde wegen af te raggen, zo ontdekte Peter dit jaar nog tijdens een vergelijk met de V-Strom 1050) - maar heeft niet de ambitie om offroad te kunnen gaan. Any road betekent bij Kawasaki letterlijk any road - zolang d'r maar asfalt ligt. 

De Kawasaki Versys-range start met de Versys 1000. Hoewel dit het instapmodel is, heeft deze Versys al een zeer complete standaarduitrusting met Cruise Control, Traction Control, Cornering Management, een verstelbaar windscherm en een middenbok.

De Versys 1000 S is de luxere uitvoering van de Versys: de “S” laat volgens Kawasaki weinig te wensen over en is onder meer voorzien van een Up/Down Quick Shifter, een TFT-display met Bluetooth verbinding, een 12V aansluiting, handvatverwarming, handkappen, bochtenverlichting en Kawasaki’s unieke High Durable Paint.

De absolute top in luxe en prestaties is de Versys 1000 SE, waarvan de semi-actieve, elektronische Showa Skyhook vering de wegligging naar een ongeëvenaard niveau brengt. De elektronische vering past zich continu aan de wegomstandigheden aan. Hierdoor wordt het rijgedrag verder verbeterd en het comfort verhoogd. 

De 2024 Versys 1000 modellen zijn leverbaar vanaf december in de kleuren:
Versys 1000: Metallic Matte Graphenesteel Gray / Metallic Spark Black 
Versys 1000 S | SE: Metallic Diablo Black / Metallic Phantom Silver (Nieuw)
Versys 1000 S | SE: Metallic Matte Dark Gray / Metallic Diablo Black (Nieuw)

Prijzen worden later bekend gemaakt.