Zoeken

FTR x 100% R Carbon: exclusief stukje Americana

15 november 2023
Indian Motorcycle en de (eveneens) Amerikaanse crossbrilfabrikant 100% hebben voor 2024 de handen ineen geslagen. Deze samenwerking heeft geresulteerd in een superexclusieve uitvoering van de FTR R Carbon, de FTR x 100% R Carbon, die in een beperkte oplage van zal worden geproduceerd.

Slechts 400 zijn er gemaakt, waarvan 150 stuks voor de Noord-Amerikaanse markt en de resterende 250 stuks voor daarbuiten zijn bedoeld, met minder dan één motor beschikbaar per dealer. Exclusiever dan dat hadden ze het niet kunnen maken. De motoren worden inmiddels al wereldwijd naar de internationale dealers verscheept (diegenen die er dus een hebben weten te bemachtigen), geïnteresseerde klanten wordt dan ook geadviseerd om direct contact op te nemen met de locale dealer. 

Voor het prijskaartje van € 24.690, da's maar liefst € 2.300 meer dan voor de standaard FTR R Carbon op tafel moet worden gelegd, krijg je wel iets behoorlijk unieks en exclusiefs. Een rauw stukje Americana, aldus Indian Motorcycle. Voor motorrijders die er altijd voor de volle 100% tegenaan gaan. Een FTR R Carbon, maar dan voorzien van enkele upgrades en gespoten in een bijzonder gave kleurstelling.

Behalve de unieke kleurstelling, met Blue Candy Carbon voor alle carbonfiber onderdelen (het voorspatbord, het koplampkuipje, de tank, de  en de afdekkap van de duozit) in combinatie met een wit Rame en zwarte wielen, wat als je 't ons vraagt een zeer geslaagde kleurstelling is. Net als de standaard FTR R Carbon is ook de FTR xx 100% R Carbon met Öhlins vering uitgerust, die nu een zwarte lak heeft gekregen, met zwarte buitenpoten van de voorvork en een zwarte spiraalveer achter. 

Ook de Akrapovic dubbele einddemper heeft een zwarte afwerking gekregen, net als alle carbonfiber onderdelen rond het blok - de motorcovers, het hitteschild van de uitlaat en de kettingbeschermer. En zoals gezegd de wielen, die fraaie rode contrasterende accenten hebben gekregen.

Wat specificaties betreft is deze gelimiteerde versie gelijk aan de standaard FTR R Carbon, met een 123 pk sterke V-twin met 118 Nm koppel, radiale Brembo M4.32 remklauwen, het ronde 101 mm TFT-kleurendisplay met turn-by-turn navigatie en Bluetooth connectiviteit en 3 rijmodi. Mocht je willen weten hoe dat rijdt, lees hier onze test van de FTR R Carbon eerder dit jaar. 

En dan nog dit. Met een prijskaartje van € 24.690 is de FTR x 100% R Carbon allerminst goedkoop, maar je krijgt er naast een unieke fiets ook nog eens een 100% crossbril bij, waarbij je mag kiezen uit een van de drie nieuwe stijlen van de nieuwe collectie.