Zoeken

CFMoto lanceert 700CL-X Sport

7 juni 2022
Een jaar na de introductie van de 700CL-X Heritage heeft CFMoto de tweede variant op het CL-X thema, de 700CL-X Sport, op de markt gezet. Met clip-ons, 17" Maxxis rubber en wave-type schijven met Brembo Stylema remmelarij heeft de 700CL-X Sport een duidelijk sportievere insteek.

Een moderne interpretatie van de café racer, dat is de 700CL-X Sport in een notendop, die na de 700CL-X Heritage de tweede versie is van de 700CL-X en waar later ook nog een derde Adventure variant van op de markt zal worden gezet. 

Het eenzitszadel, de laaggeplaatste clip-ons en de relatief hoog geplaatste voetsteunen, alles lijkt er bij de CL-X Sport op gericht te zijn om een zo compromisloze zithouding te creëren, zoals het een échte cafe racer betaamd. Compromisloos, maar wel verdomd gaaf om te zien. Het stoere minuscule windscherm, de ronde bar-end spiegels en het vele carbon maken het plaatje af. 

Net als de Heritage is ook de 700CL-X Sport ontworpen door CFMoto's Europese designteam, waarbij de aandacht voor detail moet hebben bijgedragen aan de toch wel oogstrelende esthetiek. Het neo-retro design combineert klassieke elementen met moderne aspecten. 

Kloppend hart van de 700CL-X Sport is een 693cc paralleltwin, goed voor 73 pk topvermogen bij 8.500 tpm en 68 Nm koppel bij 6.500 tpm. Andere technische kenmerken van dit motorblok zijn de slipperkoppeling, de Bosch brandstofinjectie, de gesplitste drijfstangen en de gesmede zuigers.

Dankzij ride-by-wire gasklepbediening kon de 700CL-X worden uitgerust met een one-touch cruise control en twee rijmodi (Eco en Sport). Dit, en de adaptieve  koplamp, zijn volgens de Chinezen unieke features voor een motorfiets in dit segment. Het Continental 2-kanaals ABS, de volledige LED-verlichting (met automatisch dovende knipperlichten) én een USB-aansluiting onder het zadel vullen het plaatje aan.De CFMoto 700CL-X Sport is leverbaar in verschillende kleuren, zolang het maar wit is. Nu leverbaar bij de CFMoto dealer voor de prijs van € 9.099 in Nederland en € 7.999 bij onze Zuiderburen.