Zoeken

Aprilia viert dominantie MotoAmerica Twins Cup met RS 660 Limited Edition

24 november 2021
Het afgelopen seizoen werd de MotoAmerica Twins Cup door de kersverse RS 660 gedomineerd. Reden voor de Italianen om dat op passende wijze te vieren met deze bijzonder fraaie RS 660 Limited Edition, waarvan er slechts 1500 worden gemaakt.

Ze zijn er maar wat trots op bij Aprilia, om dit jaar vanuit het niets met de RS 660 het MotoAmerica Twins Cup kampioenschap te domineren, de raceklasse voor tweecilinder motoren van tussen de 600cc en 800cc, waar tot de komst van de RS 660 door de Suzuki SV650 de dienst werd uitgemaakt. 

Nu zal dat voor niemand echt een verrassing zijn geweest, met een zo vanuit de fabriek 105 pk sterke RS 660 het opnemen tegen 70 pk fietsjes als die SV650 is alsof je met een Formule 1 auto aan een cartwedstrijd deelneemt. Van de 13 races pakte Aprilia 10 keer de overwinning. 

Om deze overwinning te vieren heeft Aprilia nu een speciale editie van de RS 660 op de markt gezet, die is geïnspireerd door de 'stars and stripes' van de Amerikaanse vlag. 

Het kleurschema is afgeleid van de bijzondere graphics waarmee Twins Cup winnaar Kaleb De Keyrel de laatste race van de Aprilia RS 660 Trophy op Vallelunga reed, waarvoor hij een uitnodiging had gehad als beloning van het Twins Cup kampioenschap.Naast de bijzonder fraaie kleurstelling heeft Aprilia nog wat kleine aanpassingen aan de RS 660 Limited Edition gedaan. Het duozadel heeft het veld geruimd voor een fraaie afdekkap (wordt er nog wel los bijgeleverd, mocht je iemand mee moeten nemen), het standaard ruitje is vervangen door een hoger exemplaar waar je op het rechte stuk beter achter kunt kruipen. 

Last but not least heeft Aprilia ook de software voorzien die het mogelijk maakt om de quickshifter in upside-down modus te configureren, dus de eerste versnelling naar boven en de rest naar beneden. Op de tank is een badge voorzien met het unieke nummer van de fiets, zodat iedereen kan zien dat je op een unieke fiets aan het rijden bent.