Zoeken

Swappable Batteries Motorcycle Consortium groeit naar 21 leden

15 september 2022
Het Swappable Batteries Motorcycle Consortium (SBMC), opgericht in september 2021 door KTM, Honda, Piaggio en Yamaha, is in korte tijd naar 21 leden gegroeid. Volgens het Consortium, dat inzet op verwisselbare batterijen voor elektrische motoren, zijn de laatste tijd op technisch vlak grote stappen gezet.

Opgericht met de missie om de inzet van verwisselbare batterijsystemen te versnellen door nieuwe gemeenschappelijke technische specificaties te ontwikkelen en te promoten in de richting van wereldwijde en open standaardisatie, heeft het consortium in de eerste zes maanden in een ongelooflijk tempo essentiële stappen gezet.

Het doel is om ervoor te zorgen dat het concept van wisselbare batterijen operatief wordt, door hun toepassing te vergemakkelijken en duurzame mobiliteit te stimuleren. Dit kwam naar voren tijdens de SBMC-top die in juli 2022 werd gehouden, met 40 van zijn vertegenwoordigers in de KTM Motohall in Mattighofen, Oostenrijk.

De SBMC meeting was de perfecte gelegenheid om na te denken over de vooruitgang die is geboekt in het eerste semester van het bestaan ​​van het consortium en om de toon te zetten voor toekomstige activiteiten op het gebied van standaardisatie.

De visie, strategie en werking van het consortium zijn tot stand gekomen over de hele linie van leden, commissies en werkgroepen. Het consortium beschikte over de juiste tools en instrumenten om haar ambities waar te maken. Er werd overeenstemming bereikt over de reeks relevante technische specificaties en de werkstromen van de SBMC over prototyping en standaardisatie werden met succes afgetrapt.Er werden ook strategische standpunten ingenomen, waaronder de aanvaarding van de SBMC als formeel verbindingslid van het CEN-CENELEC en het lidmaatschap van CEN-TC301 en CEN-CENELEC JTC-13. Drie Europese normalisatieorganisaties zijn officieel erkend door de Europese Unie en door de Europese Vrijhandelsassociatie (EVA) als verantwoordelijken voor het ontwikkelen en definiëren van vrijwillige normen op Europees niveau: CEN, CENELEC en ETSI.

Dankzij de constructieve benadering van het consortium kon het de technische uitdagingen van de ontwikkeling van onderling verbonden en compatibele systemen overwinnen. De SBMC zegt op schema te liggen om zijn doelen zoals gepland te bereiken en zegt nu te kunnen rekenen op de best beschikbare expertise ter wereld om dit te doen.

De huidige leden zijn: AVL, Ciklo, Fivebikes, Forsee Power, Hioki, Honda, Hyba, JAMA, Kawasaki, KTM, Kymco, Niu, Piaggio, Polaris, Roki, Samsung, Sinbon, Sumitomo, Suzuki, Swobbee, Vitesco, VeNetWork, Yamaha.