Zoeken

Motorhaters besmeuren L218 Duitsland met frituurvet

29 augustus 2022
De onder motorrijders populaire Vossenack Panoramastraße in de Duitse Noord-Eifel is recent met vloeibaar frituurvet besmeurd. Naar alle waarschijnlijkheid hadden de nog onbekende daders de intentie om motorrijders door de smerige substantie ten val te brengen.

Motorrijden is sinds de coronapandemie behoorlijk in populariteit gegroeid, maar getuige rits aan maatregelen, van wegafsluitingen in het weekend tot uitsluiting van motoren waarvan de statische meting meer dan 95 dB bedraagt tot aangepaste maximumsnelheden voor motoren, is niet iedereen daarvan gecharmeerd. 

Sommige malloten gaat echter geen enkele maatregel ver genoeg en hebben blijkbaar zó'n ontzettende hekel aan motorrijders, dat ze besluiten om zelf maar het heft in handen te nemen. 

Zo hebben eerder deze maand onbekenden een glazen fles met vloeibaar frituurvet in een bocht van de L218, die beter bekend staat als de Vossenack Panoramastraße, op de rijbaan gegooid, vermoedelijk met de intentie om motorrijders ten val te brengen. 

De vrijwillige brandweer Hürtgenwald had de grootste moeite om de substantie te verwijderen. Het is niet voor het eerst dat de Panoramastraße wordt besmeurd, een jaar geleden was eenzelfde incident. De politie, die werd geïnformeerd en ook ter plaatse was, heeft de zaak in onderzoek. 

Het vermoeden gaat dat het om dezelfde dader of dadergroep gaat.