Zoeken

Ducati beloont student ArtCenter Pasedena die Scrambler van de toekomst ontwierp

11 mei 2020
Peter Harkins is de winnaar van de door Ducati uitgeschreven Scrambler van de toekomst designwedstrijd voor studenten van het ArtCenter College of Design in Pasadena. De student krijgt nu de kans om stage te lopen bij het Ducati Design Center in Borgo Panigale.

Ter gelegenheid van de presentatie van de nieuwe Scrambler Ducati 1100 PRO, die in februari 2020 plaatsvond op het ArtCenter College of Design in Pasadena, had Ducati de studenten van het Californische instituut betrokken bij een wedstrijd om een ​​voorstel te ontwerpen voor de Scrambler Ducati van de toekomst.

Na drie maanden zijn alle projecten ingediend en beoordeeld. Jeremy Faraud, Designer en Andrea Ferraresi, directeur van het Ducati Design Center, beoordeelde samen met de Scrambler Ducati Brand Unit het werk van de studenten op hun toekomstvisie, de presentatie van het project, de kwaliteit van de technische tekeningen en, van natuurlijk op hun ontwerpstijl.

In totaal werden 10 complete, originele en opvallend verschillende projecten gepresenteerd, maar met enkele gemeenschappelijke kenmerken. Veel studenten dachten aan een elektrische Scrambler gelinkt aan stedelijke mobiliteit, terwijl anderen allround modellen voorstelden, veelzijdiger en geschikt voor veel verschillende situaties. Het winnende project koos ook voor de laatste richting, omdat het de ware geest van het merk respecteert.

"De samenwerking met het ArtCenter College van Pasadena heeft geleid tot een interessante uitwisselingservaring met studenten met verschillende culturele en academische achtergronden, die onze Scrambler Ducati op een creatieve manier en met zeer verre standpunten hebben geïnterpreteerd", aldus Andrea Ferraresi, Ducati Directeur Design Center. 

"Peter Harkins was de beste in het omzetten van de opdracht in een beslist spot-on project. Zijn werk bleek bijzonder compleet in de studie van de verhoudingen en in de ontwikkeling van de details. De herinterpretatie die hij voorstelde neemt zijn inspiratie van de waarden van het merk en behoudt de typische stilistische canons van de Scrambler Ducati, zoals lichtheid, eenvoud van lijnen en de koplamp gekenmerkt door de onmiskenbare X, nu erkend als de handtekening van de fiets.”

"Ik ben Ducati en ArtCenter dankbaar voor hun samenwerking om deze mogelijkheid te bieden", zegt Peter Harkins. "Ik ben enorm opgewonden om samen te werken met zo'n getalenteerde groep ontwerpers bij Ducati en ik kijk er naar uit om nieuwe vaardigheden en technieken te leren. Bedankt aan mijn klasgenoten die me ertoe hebben aangezet om het beter te doen en aan onze leraar, Alex Earle, om ons te inspireren door zijn Powersports Klasse. Dit is een droom die uitkomt!"