Zoeken

Bihr heeft 100% van IP Store overgenomen

7 januari 2020
Bihr, de Europese distributeur van accessoires, onderdelen, banden en motorkleding die in meer 13 landen actief is, heeft 100% van IP Store overgenomen, de toonaangevende distributeur van motorbanden en van een aantal geselecteerde motorkledingmerken in België.

Het doel van de transactie is tweeledig: Ten eerste zal Bihr door de overname van IP Store haar commerciële voetafdruk in België verder versterken. Vervolgens zal de transactie op zeer korte termijn de klanten van IP Store laten profiteren van het grotere productaanbod van Bihr. 

Omgekeerd zullen de klanten van Bihr in België binnenkort profiteren van de producten die exclusief door IP Store worden gedistribueerd.

IP Store, voorheen genaamd “Internation Pneus”, is de toonaangevende distributeur van motorbanden in België (Dunlop, Bridgestone, Continental, Pirelli, Metzeler, Michelin en Mitas). IP Store is ook de distributeur van merken zoals Sidi, Scott, Kappa, Tucano Urbano, BS Battery en andere. Het bedrijf opereert vanuit Anderlecht (Brussel) waar het zijn eigen magazijn beheert.

Als gevolg van deze overeenkomst is Bernard De Longueville, momenteel CEO van IP Store en één van de meest bekende tweewielerprofessionals in België, benoemd tot Sales Director Belgium voor Bihr. 

Bernard De Longueville, Sales Director Belgium:
"Ik ben erg blij dat ik me bij Bihr kan aansluiten om onze gezamenlijke activiteiten tot een ongekend niveau te laten groeien. De kracht van het Bihr-aanbod in combinatie met onze zeer diepe Belgische roots zal zeer gunstig zijn voor onze klanten."

Christophe Piron, CEO van Bihr:
"We zijn erg blij om met IP Store samen te werken. Met deze transactie wordt Bihr niet alleen de uitgesproken leider in de distributie van motorbanden in België, maar hebben we ook de mogelijkheid om een aantal merken die ons nog ontbraken, toe te voegen aan Bihrs productenaanbod.”


Ten slotte zal door deze transactie ook Bihrs management team versterkt worden, want met de benoeming van Bernard De Longueville als Sales Director Belgium zal Dominique Jamar -tot nu toe commercieel verantwoordelijke voor België - zich volledig kunnen richten op Business Development (nieuwe producten, diensten en regio’s). 

Dominique Jamar:
"Ik ben erg blij dat Bernard de leiding neemt over de verkooporganisatie van Bihr Belgium. Hij is waarschijnlijk één van de meest ervaren en gekende personen op onze Belgische markt. Terwijl ik de Belgische markt goed in de gaten blijf houden, zal ik de komende maanden veel meer tijd hebben om me te richten op de ontwikkeling van nieuwe diensten en om me volledig te wijden aan de ontwikkeling van de verkoop in de nieuwe markten die we vorig jaar betraden."