Zoeken

WSBK Lombok: Race 1 verplaatst naar zondag vanwege extreem noodweer

20 november 2021
Toprak Razgatlioglu had in theorie vandaag al tot de nieuwe wereldkampioen kunnen worden gekroond, maar vanwege extreme regen voor aanvang van de race heeft de wedstrijdleiding besloten Race 1 tot zondag uit te stellen.

Na op overtuigende wijze zijn derde pole position van het seizoen te hebben veiliggesteld leek Toprak Razgatlioglu in de intense strijd om de wereldtitel Jonathan Rea in race 1 de genadeklap te geven. 

Bij winst van Toprak zou Rea op de tweede plaats moeten finishen om de titelstrijd nog open te houden, maar Scott Redding was in de Superpole kwalificatie al ontzettend sterk geweest en had voor Toprak precies de buffer kunnen zijn die hij nodig had om vandaag tot wereldkampioen te worden gekroond. 

Na afloop van de eerste WK Supersport race begon het echter te regenen, wat bij het openen van de pitstraat voor het WK Superbike al snel veranderde in een ongekend extreme moessonregen. Nog voordat de motoren goed en wel op de grid waren opgesteld was het zicht tot nul gereduceerd en ging alles en iedereen schuilen in de pits. 

Omdat de omstandigheden er sindsdien niet veel beter op zijn geworden heeft de wedstrijdleiding zich genoodzaakt gezien om alle verdere activiteiten voor vandaag te schrappen en Race 1 in een aangepast schema naar zondag te verplaatsen. 

Dat betekent dat de Tissot Superpole Sprintrace voor zondag komt te vervallen. In plaats daarvan wordt op dat tijdstip Race 1 verreden. Race 2 vindt dan volgens het normale schema in de middag plaats. 

Dat betekent dat het voor Jonathan Rea een haast onmogelijke opgave is geworden om Toprak de wereldtitel te onthouden. Enkel winst is voor Rea niet voldoende, Toprak zal niet hoger mogen finishen dan de derde plaats. Bij een tweede plaats is het verschil tussen de twee nog 25 punten, en met nog 25 punten te vergeven kan Toprak de wereldtitel dan niet meer ontgaan omdat hij dit seizoen meer overwinningen heeft gescoord. 

Nieuw tijdschema zondag (lokale tijd):

9:00 uur: warm-up WK Superbike
9:25 uur: warm-up WK Supersport
11:00 uur: Race 1 WK Superbike (21 ronden)
12:30 uur: Race IATC (Idemitsu Asia Talent Cup) - 12 ronden
13:30 uur: Race 2 WK Supersport (19 ronden)
15:00 uur: Race 2 WK Superbike (21 ronden)