Zoeken

Davey Todd rijdt 2024 Isle of Man TT met Milwaukee BMW Motorrad

16 augustus 2023
Milwaukee BMW Motorrad heeft bevestigd dat Davey Todd het volgend jaar voor het team de 2024 Isle of Man TT gaat tijden. Todd neemt met de M 1000 RR deel aan de RST Superbike TT, de RL360 Superstock TT en het hoogtepunt van het event, de Milwaukee Senior TT.

Davey Todd wordt door velen als een van de veelbelovende talenten van de Isle of Man TT gezien. Na in 2018 zijn debuut in de Isle of Man TT te hebben gemaakt maakte de 17-jarige Brit in 2022 de switch naar het Padgett's Motorcycles team en finishte dat jaar meteen op het podium in de Superstock TT. Daarnaast won hij dat jaar het Superstock kampioenschap in het BSB.

Dit jaar slaagde hij er niet in om nog een podium aan z'n palmares toe te voegen, maar verbeterde daarentegen wel zijn persoonlijk snelste tijd tot een gemiddelde snelheid van 132.982 mph, waarmee hij nu de op vijf na snelste coureur ooit is in de Isle of Man TT. 

Het door TAS Racing team gerunde Milwaukee BMW Motorrad stond dit jaar voor het eerst in 23 jaar niet aan de start van de Isle of Man TT, omdat de racelicentie van Ian Hutchinson als standaard procedure was ingenomen na een hartaanval in het begin van het jaar. 

Philip Neill, Milwaukee BMW Motorrad Team Principal:
"We zijn echt verheugd om Davey in ons team te verwelkomen. Ik denk niet dat we de enigen zijn die zeggen vanaf zijn eerste indrukwekkende TT hem in het oog te hebben gehad, dus we zijn opgewonden hem in ons team te hebben. Hij is overduidelijk een zeer getalenteerde coureur en we weten dat we 'm op fietsen kunnen zetten die in staat zijn dat talent tot uiting te laten komen."


Na al vanaf de jaren '70 van de vorige eeuw coureur te hebben gesteund maakte het TAS Racing Team zoals we dat nu kennen in 2000 zijn debuut en heeft sindsdien 18 TT overwinningen en 44 podiums behaald, waarmee het een van de meest succesvolle teams ooit op de Mountain Course is. 

Todd's naam wordt nu toegevoegd aan de illustere lijst met coureurs die al voor het Noord-Ierse team hebben gereden, waaronder an Lougher, David Jefferies, Adrian Archibald, Bruce Anstey, Cameron Donald, Guy Martin, William Dunlop, Conor Cummins, Josh Brookes, Ian Hutchinson, en Michael Dunlop.

Hoewel het nog zo'n 9 maanden is tot de TT, geeft de vroege aankondiging Todd de kans om voor het einde van het seizoen met het team deel te nemen aan de laatste twee ronden van het BSB kampioenschap.
 
Davey Todd: 
“Dit is een enorme kans voor mij en ik kan niet wachten om te beginnen! Peter [Hickman] heeft laten zien hoe sterk het BMW-pakket is rond de TT. Het is duidelijk dat hij de te kloppen man is, maar hij haalde regelmatig meer dan 200 mph bij de Speed Trap en de motor bleef superstrak en stabiel, wat precies is wat je nodig hebt om daar de beste rondetijden te behalen.”
 
Het is geweldig dat we voor het einde van dit seizoen aan de slag kunnen, want de overstap van Honda is nogal een grote om aan te wennen. Er zullen ook nog enkele echt coole aangelegenheden zijn voor aanvang van de TT, dus het is een behoorlijk opwindende tijd voor mij.
 
Ik wil Philip, Hector en het hele team enorm bedanken voor het feit dat ze me aan boord hebben gehaald, en ook Clive [Padgett] bedanken voor de afgelopen jaren en zijn niet aflatende steun."