Zoeken

Voorlopige schorsing Iannone blijft gehandhaafd

5 februari 2020
De hoorzitting in het hoofdkantoor van de FIM van 4 februari heeft voor Andrea Iannone op de korte termijn niet het gewenste resultaat opgeleverd. In afwachting van het oordeel van de International Disciplinary Court blijft de Italiaan gehandhaafd, waardoor hij de eerste wintertest in Sepang zal missen.

Mocht je de afgelopen maanden onder een rots hebben geleefd: op 17 december maakte de FIM bekend Iannone voorlopig te hebben geschorst, omdat hij na afloop van de MotoGP race in Sepang positief op anabole steroïden was getest. 

Iannone vroeg daarna een analyse van zijn B-staal aan, welke begin dit jaar het resultaat van de A-staal bevestigde. Voor 4 februari stond de hoorzitting gepland, waar de Aprilia fabriekscoureur zich tegen de aantijgingen kon verdedigen. Volgens diens advocaat was de verhoogde waarde die gemeten was in zijn bloed het gevolg van vervuild vlees geweest. 

Iannone had gehoopt dat de zaak daarmee zou zijn afgedaan, maar de disciplinaire raad heeft nu 45 dagen de tijd om de zaak te bestuderen en een uitspraak te doen. Tot die tijd blijft de schorsing staan. Meer dan dat wilde of kon de FIM op dit moment niet mededelen.