Zoeken

MotoGP test Sepang gecanceld

12 januari 2021
Dorna heeft de eerste pre-season test van het 2021 seizoen op het circuit van Sepang in Maleisië volgende maand gecanceld vanwege de COVID-19 pandemie. De regering van Maleisië heeft de noodtoestand uitgeroepen in de strijd tegen het coronavirus, nadat het land met recordaantallen besmettingen werd geconfronteerd.

De MotoGP test die van 19 tot 21 februari stond gepland op het circuit van Sepang zou het eerste niet-Europese MotoGP event zijn sinds de wintertest in februari afgelopen jaar, waarvoor speciale toestemming nodig was van de Maleisische overheid. 

Dorna was hierover in gesprek en lange tijd zag dat er goed uit, maar oplopende cijfers en Europa en Maleisië hebben nu een streep door dat plan getrokken. Sinds vandaag is in Maleisië de noodtoestand van kracht en gelden er striktere eisen op mobiliteit. 

"De aanhoudende COVID-19 pandemie en het resultaat van de lockdowns en complicaties hebben tot de annulering van beide events geleid, die in februari gepland stonden op het Sepang International Circuit in Maleisië", aldus het officiële statement van Dorna.

"De test in Qatar, die momenteel gepland staat van 10 tot 12 maart op het Losail International Circuit, blijft vooralsnog bevestigd, updates en aanpassingen zullen zo snel ze beschikbaar zijn worden gedeeld."

Mocht de test en Qatar doorgaan, dan is het de verwachting dat alle teams in Qatar zullen blijven tot de openingsrace van het 2021 seizoen, die voor 28 maart staat gepland. De kans dat het circus daarna naar Argentinië en Texas zal gaan wordt onwaarschijnlijk geacht, de meesten gaan ervan uit dat de tweede ronde in Europa zal plaatsvinden.