Zoeken

Jorge Lorenzo nieuwe testrijder Yamaha

30 januari 2020
Het gerucht ging deze winter al, maar nu is het officieel: Jorge Lorenzo is de nieuwe testrijder van Yamaha. De vijfvoudig wereldkampioen zal volgende week al in actie te zien zijn tijdens de eerste MotoGP wintertest in Sepang.

Als er één persoon is die de ontwikkeling van de YZR-M1 in een stroomversnelling kan brengen, dan wel Jorge Lorenzo die samen met Yamaha maar liefst drie wereldtitels in de wacht wist te slepen in de MotoGP, in 2010, 2012 en 2015. Met die laatste titel is Lorenzo de enige coureur die Marc Marquez in de MotoGP een wereldtitel heeft weten te ontnemen.

In totaal reed Lorenzo maar liefst negen jaar voor Yamaha, hij maakte zijn debuut in 2008 en finishte zijn eerste race in Qatar meteen op de tweede plaats, op 5 seconden van Casey Stoner en 5 seconden voor Dani Pedrosa. Twee wedstrijden later in Portugal was zijn eerste overwinning een feit. Lorenzo won in 9 seizoenen 44 wedstrijden en stond in totaal 107 keer op het podium.

Het komend weekend zal Lorenzo voor het eerst in vijf jaar weer zijn been over de YZR-M1 werpen, beginnend met de MotoGP shakedown test van 2 tot 4 februari, die toegankelijk is voor MotoGP rookies en testrijders. Hij zal verder ook deelnemen aan andere officiële IRTA testen en enkele privé testen van Yamaha dit jaar, met als enige doel de engineers van Yamaha te helpen bij de doorontwikkeling van de M1. Lorenzo zal daarbij worden gesteund door Silvano Galbusera, die zijn crew chief zal worden in het testteam.