Zoeken

Uit de praktijk: test TomTom Rider 400

Conclusie

18 mei 2015
Inhoudsopgave
Uit de praktijk: test TomTom Rider 400
Ziet er goed uit
Plan een spannende route
Positief
Conclusie

TomTom Rider 400

Met de TomTom Rider 400 lijkt TomTom niet alleen binnen zijn eigen gamma eindelijk met een echte verbetering te komen als het aankomt op motornavigatie. Ook als je de concurrentie in beschouwing neemt biedt TomTom een volwaardig systeem dat het overwegen meer dan waard is. Natuurlijk heeft elk systeem zijn eigen voor en nadelen, maar het is niet moeilijk te beweren dat TomTom met deze nieuwe Rider zich een weg omhoog heeft gevochten tot bovenaan de voedselketen van navigatieland. De mogelijkheid zeer snel een leuke route te maken met de spannende route planner is simpelweg erg leuk en werkt daarnaast ook nog eens goed. De navigatieaanwijzingen van TomTom zijn over het algemeen zeer duidelijk en het is niet moeilijk een accuraat beeld te krijgen van de weg waar je op rijdt. De optie om de Rider 400 te verbinden met je telefoon is een zeer waardevolle. Hierdoor wordt je niet alleen om opstoppingen heen geleid, je wordt ook nog eens behoed voor snelheidsbekeuringen.

Daarnaast is de Rider 400 op gebied van design en bouwkwaliteit meer dan in orde. Het apparaat voelt zeer solide aan en lijkt tegen een stootje te kunnen. Ook op orde is de houder waarop de Rider makkelijk te bevestigen is en zowel horizontaal als verticaal te gebruiken is. Een leuke en handige functie!

Dat het scherm net als de accu en de keuzes met betrekking tot de routeplanning voor verbetering vatbaar is staat een positief oordeel niet in de weg. De Rider is simpelweg een goed werkend navigatiesysteem dat de avontuurlijke motorrijder echt wat te bieden heeft.

  • aanwijzingen zeer duidelijk, hoge bouwkwaliteit, de mogelijkheid een mooie en leuke route te plannen, de innovatieve houder, verbinden met je smartphone en nooit meer in de file of een snelheidsbekeuring (of in ieder geval een stuk minder)
  • accu gaat zes uur en is daarmee niet echt 'autonoom', scherm gevoelig voor reflectie en soms te ongevoelig voor aanraking met een handschoen, 'plan een spannende route' d.m.v. adres omslachtig, optie 'vraag het mij' voor routeplanning in instellingen menu ontbreekt.