Zoeken

Suzuki roept Address terug om roestvorming schakelaars

2 maart 2020
Suzuki heeft een terugroepactie uitgerold voor de Address. De schakelaars van de claxon en de startknop kunnen door corrosie het mogelijk niet meer doen.

Hoewel het ons niet helemaal duidelijk is wat nu precies het mogelijke gevaar is wordt de terugroepactie door de Europese Commissie als een 'serieus risico' omschreven. Terwijl het enige wat kan gebeuren is dat de claxon het niet meer doet. En de startknop, maar we zien niet in waarom dát de kans op een ongeluk vergroot. 

Wat er aan de hand is? Bij de contacten van de schakelaars van de claxon en de startknop is verkeerd materiaal gebruikt. Water en vuil kan binnendringen, waardoor er roestvorming kan ontstaan. Die roest zorgt er op zijn beurt weer voor dat de schakelaar niet meer functioneert. 

Het betreft de superzuinige Suzuki Address (minder dan 1 op 50 tijdens onze test in 2015),  geproduceerd tussen oktober 2014 en mei 2019 in Indonesië. De terugroepactie werd door België ingediend. 

Eigenaren van een Suzuki Address zullen door middel van een brief op de hoogte worden gesteld, waarbij wordt verzocht zo spoedig mogelijk een afspraak te maken met de Suzuki dealer waar de schakelaars zullen worden vervangen.