Zoeken

Indian roept FTR1200 terug om lekkage koelvloeistof

31 augustus 2022
Indian heeft een terugroepactie uitgerold voor de FTR 1200. De verdeelbus van de koelvloeistofslangen kan mogelijk stuk gaan, waardoor de motor koelvloeistof gaat lekken. De hete vloeistof kan op de rijder of achterband terecht komen, met alle gevolgen van dien.

In februari 2022 kreeg een testrijder tijdens testwerkzaamheden op een in ontwikkeling zijnde FTR koelvloeistof over zich heen, maar raakte daarbij niet geblesseerd. Indian Motorcycle startte meteen een onderzoek en nam daarvoor ook contact op met de toeleverancier van het verdeelstuk dat de koelvloeistof was gaan lekken.

Tijdens dat onderzoek kwamen maar liefst 64 meldingen van klanten over lekkages bij het verdeelstuk boven water, waarvan in 4 gevallen de rijder de koelvloeistof over zich heen had gehad. In geen enkel geval had de lekkage tot crashes, verwondingen of doden geleid.

Op 16 augustus 2022 besloot de Executive Review Committee dat wanneer het verdeelstuk tijdens het rijden ging lekken, er sprake van een veiligheidsissue was en om die reden is een terugroepactie uitgerold. 

Moederbedrijf Polaris zal de dealers informeren en instructies geven om het desbetreffende verdeelstuk te vervangen. De toeleverancier heeft de materiaalsamenstelling aangepast, om de performance bij bedrijfstemperatuur te verbeteren en de variatie tijdens productie te verminderen. 

Op 19 augustus heeft Polaris de uitlevering van units met het gewraakte onderdeel stilgelegd. Het uitleveren wordt hervat nadat bij de units het onderdeel is vervangen. 

De terugroepactie betreft de 2019-2022 FTR1200, FTR1200S en FTR1200 Rally. Eigenaren zullen over de terugroepactie worden geïnformeerd.