Zoeken

Triumph kondigt Euro 5 Street Scrambler en Sandstorm Edition aan

20 april 2021
Triumph heeft de 2021 editie van de Street Scrambler aangekondigd. Buiten de aanpassingen die zijn gedaan om aan de emissie-eisen van Euro 5 te voldoen zijn de verschillen echter minimaal. Tenzij je de nieuwe 'Sandstorm' kleurstelling als vernieuwend wilt zien.

 

Genoeg merken die er geeneens een persbericht aan zouden wijden, maar zo niet bij het Britse Triumph waar elk moment wordt aangegrepen om media-aandacht te creëren. Per slot van rekening moeten er het liefst weer cijfers in zwarte in plaats van rode inkt worden geschreven, wat tot een wereldwijde reorganisatie heeft geleid die het Benelux kantoor de kop heeft gekost, maar dat even terzijde. 

Triumph zegt dat de Street Scrambler tot nu toe best wel een succes is geweest, met 14.000 units verkocht sinds z'n lancering in 2017. De Street Scrambler moet als het kleine, meer stadse broertje van de Scrambler 1200 XC en XE worden gezien en wordt aangedreven door het High Torque versie van de 900cc paralleltwin dat ook bij de Street Twin voor de aandrijving zorgt.

Volgens de Britten heeft Euro 5 geen impact gehad op de performance van de High Torque twin, met een geclaimd topvermogen van 64,1 pk bij 7.250 tpm en een maximum koppel van 80 Nm bij 3.250 tpm. En dat zijn inderdaad nagenoeg dezelfde cijfers als het 2020 model. Nagenoeg, want de Euro 4 versie werd nog opgegeven voor 65 pk bij 7.500 tpm.

Groter is het verschil in gewicht dat de Euro 5 Street Scrambler nu op de weegschaal brengt. Triumph claimt een rijklaargewicht van 223 kilo en dat is ongeveer 3 kilo meer dan het 2020 model. 

Aan het rijwielgedeelte heeft Triumph geen aanpassingen gedaan, maar toch zal je 'm duidelijk als 2021 model moeten kunnen herkennen. Het zijpaneel met aluminium nummerschild is nieuw, evenals de hielbeschermer, de geborstelde aluminium koplampsteunen, de schildjes van het gasklephuis en het adventure-geörienteerde zadelmateriaal. Dat en andere kleurtjes.

Daarnaast heeft Triumph een Street Scrambler Sandstorm Edition uitgebracht, waarvan er wereldwijd slechts 775 stuks zullen worden geproduceerd. Naast het Sandstrom kleurschema heeft Triumph er nog wat items uit de accessoire catalogus tegenaan gegooid.