Zoeken

Nieuwe frisse kleuren voor 2023 Africa Twin

2 augustus 2022
Honda heeft het kleurenpalet van de CRF1100L Africa Twin evenals de CRF1100L Africa Twin Adventure Sports voor 2023 een frisse update gegeven. De Mat Ballistic Black Metallic kleur is geüpdatet, daarnaast is er het nieuwe Glint Wave Blue Metallic Tricolor voor de Africa Twin en Mat Iridium Gray Metallic voor de Africa Twin Adventure Sports.

De CRF1100L Africa Twin en CRF1100L Africa Twin Adventure Sports hebben beide voor modeljaar 2023 nieuwe frisse kleuren gekregen, waardoor je nu bij de Africa Twin de keuze uit 3 en bij de Africa Twin Adventure Sports uit 2 verschillende kleurstellingen hebt. 

Naast het iconische Grand Prix Red, waarin de fiets dit jaar al leverbaar is, zal de 2023 versie van de Africa Twin ook leverbaar zijn in Matt Ballistic Black Metallic, nu compleet met een volledig zwart frame, en een nieuw Glint Wave Blue Metallic Tricolour met blauw neusje, blauw voorspatbord, wit frame en rood subframe.

De CRF1100L Africa Twin Adventure Sports - die in 2021 en Europa goed was voor 56% van de totale verkoop van de Africa Twin - zal in 2023 uitvoering leverbaar zijn in twee distinctieve kleuren. Gebleven is het tijdloze Pearl Glare White Tricolour, compleet met gouden wielen, nieuw is de kleur Mat Iridium Gray Metallic, grijs met zwarte accenten. 

Beide modellen zullen net als voorheen leverbaar zijn met manuele of Dual Clutch Transmission. Sinds de introductie van de semi-automatische transmissie in 2009 bij de VRF1200 heeft Honda in Europa meer dan 200.000 DCT-motoren verkocht. 

In 2021 was de DCT-versie goed voor iets meer dan de helft van de verkopen van de CRF1100L, 51% om precies te zijn. De vraag naar DCT is bij de Adventure Sports groter dan bij de gewone Africa Twin, 61% versus 41%, maar dat snappen we wel. 

Als reismotor pur sang sluit DCT naadloos op het karakter van de Adventure Sports aan, dat had ons de trip met de fiets van Marbella naar huis wel geleerd, terwijl de gewone Africa Twin een avontuurlijkere uitstraling heeft en wie af en toe van de gebaande paden af wil wijken doet dat liever met een manuele versnellingsbak dan met DCT. 



Hoeveel de 2023 CRF1100L Africa Twin en CRF1100L Africa Twin Adventure Sports moeten gaan kosten en vanaf wanneer ze leverbaar zijn, is nog niet bekend.