Zoeken

MV Agusta lanceert 2022 RC range

18 juli 2022
Dat je ze bij MV Agusta in Varese niets hoeft te leren op het vlak van design zijn we het op de redactie wel over eens, maar toch weten de Italianen ons elk jaar weer te verrassen met de nieuwe RC uitvoeringen. Zo ook de 2022 range van de RC, die uit de F3 RC, Dragster RC SCS en Turismo Veloce RC SCS bestaat.

 

De RC-reeks vertegenwoordigt volgens MV de essentie van MV Agusta's race-DNA, "ontworpen voor elk klein detail om het hoogste punt in de ontwikkeling van deze werkelijk exclusieve modellen te belichamen." 

Het acroniem staat voor Reparto Corse, en dat staat bij het kleine Italiaanse merk dat is gelegen aan het meer van Varese weer voor de race-afdeling. De twee letters RC zijn dé blikvangers van de RC modellen, waarmee hun race-roeping moet worden benadrukt. 

Alle drie de modellen zijn in gelimiteerde serie: 200 stuks voor de F3 RC, 300 voor de Dragster en de Turismo Veloce, met hun productienummer op de kroonplaat en geleverd met een certificaat van echtheid. 

De racekit, voor de F3 RC en de Dragster RC, bestaat uit een rijke verzameling eersteklas onderdelen: uitlaat, regeleenheid, voetsteunen, hendels en alles wat nodig is om van een gewone straatfiets een raceklare machine te maken.F3 RC
De Sportiefste van de drie RC modellen is ongetwijfeld de F3 RC. Motor, frame, aerodynamica: alles aan deze fiets is ontworpen voor maximale prestaties zonder compromissen. Zo heeft de fiets geavanceerde titaniumnitride (TiN) coating op de vorkpoten van de voorvork om wrijving te verminderen, en is bij de wielen 10% gewicht bespaard, waardoor de massatraagheid met 7% is verlaagd. 

De racekit bevat een volledig titanium Akrapovič uitlaat inclusief aangepaste mapping van de ECU, compleet met een carbonfiber hitteschild. De koppeling- en remhendels van aluminiumlegering zijn CNC-gefreesd. De nieuwe F3 RC 2022 wordt geproduceerd in een gelimiteerde serie van 200 stuks, allemaal genummerd en geleverd met een certificaat van echtheid.Dragster RC SCS
De vernieuwde grafische elementen en het kleurenschema moeten herinneren aan de motoren die racen in de Moto2- en Supersport-kampioenschappen. Het ruime gebruik van eersteklas materialen komt zowel de esthetiek als de functie ten goede: geavanceerde titaniumnitride (TiN)-coating van de vorkpoten om wrijving te verminderen, terwijl gesmede wielen het onafgeveerde gewicht verminderen en de wendbaarheid verbeteren; Tot slot ook hier het nodige aan koolstofvezel. 

Ook hier een racekit voor de 800cc driecilindermotor, bestaande uit een SC Project titanium uitlaat met aangepaste mapping van de ECU, evenals een slank ogend doorzichtig koppelingsdeksel. De nieuwe Dragster RC SCS 2022 wordt geproduceerd in een gelimiteerde serie van 300 stuks, allemaal genummerd en geleverd met een certificaat van echtheid.Turismo Veloce RC SCS
De meest eclectische MV Agusta, in zijn RC-versie, heeft een aantal kostbare details die hem nog exclusiever maken, ook omdat hij wordt geproduceerd in een serie van 300 stuks, allemaal genummerd en gecertificeerd. 

Er zijn veel updates op dit model geïntroduceerd, van een nieuw ontworpen uitlaat tot nieuwe afstemming van de ophanging, bovenop een vergrote voorruit en een bijgewerkte elektronische schakelsensor voor verbeterde precisie en betrouwbaarheid. Het traagheidsplatform is ook gloednieuw. 

De Turismo Veloce RC is voorzien van het geteste en bewezen Smart Clutch System, ontwikkeld door MV Agusta samen met Rekluse: het maakt bliksemsnelle starts mogelijk zonder de koppelingshendel te hoeven gebruiken om te stoppen en te gaan, waardoor de hele rijervaring nog gemakkelijker wordt, meer zorgeloos en sportiever.