Zoeken

Harley-Davidson lanceert Nightster Special

20 januari 2023
Harley-Davidson heeft een tweede model op basis van de Revolution Max 975T V-twin gelanceerd: de Nighster Special. Volgens de Amerikanen versterkt de nieuwe nachtbraker de rijervaring van de vorig jaar gelanceerde Nighster met een groot aantal verbeteringen op het gebied van stijl, gemak en techniek.

 

Een Nighster, maar dan op het rijden met een duopassagier voorbereid, voorzien van een koplampkuipje en een iets andere zit, dat is in een notendop de Nightster Special, het tweede model van het 975 platform, dat verder wat rijwielgedeelte en motorblok betreft gelijk is aan de Nightster. 

De Nighster Special is voorzien van een 4-tal rijmodi: Road, Sport, Rain en de naar eigen geur en smaak instelbare User modus. Uiteraard is de fiets van tractiecontrole voorzien, evenals Drag-Torque Slip Control System, cruise control en een USB-oplaadpunt. 

Als belangrijkste features van de Nighster Special noemt Harley-Davidson de toepassing van een passagierszadel en duovoesteunen, waardoor je nu iemand achterop kunt nemen. Dat kon bij de gewone Nighster weliswaar ook, maar niet voordat je eerst in de accessoriecatalogus had geshopt. 

Interessanter is dat het stuur en de 5-inch riser de positie van de handen 5 centimeter omhoog en 2,5 centimeter naar achteren hebben geplaatst, waardoor een meer dominante zithouding moet zijn ontstaan. 

Meest in het oog springende verschillen ten opzichte van de Nightster zijn echter het kleine koplampkuipje en de aluminium gietwielen, die nu standaard ook nog eens van bandenspanningscontrole zijn voorzien. 

Het ronde 4-inch TFT-display, dat via de schakelaars aan het stuur kan worden bediend, ondersteunt infotainment via je met Bluetooth verbonden smartphone, maar om daar optimaal gebruik van te maken moet je helm wel van een headset zijn voorzien. Met behulp van spraakopdrachten kun je dan bellen of gebeld worden. 

Navigatie wordt verzorgd door de Harley-Davidson app voor iOS of Android. Je kunt kiezen voor bewegende kaartweergave of een afslag-voor-afslag-kaart die op het scherm wordt weergegeven, ondersteund door audio-instructies via de headset.De 2023 Nighster Special is leverbaar in de kleuren Vivid Black, Black Denim, Bright Billiard Blue en Industrial Yellow, prijzen vanaf € 21.795.