Zoeken

Ducati lanceert 2022 Diavel 1260 S "Black and Steel"

9 juni 2021
Ducati heeft de Diavel 1260 familie voor modeljaar 2022 verrijkt met de nieuwe Diavel 1260 S "Black and Steel", waarvan de asymmetrische en verfijnde graphics die de kleuren grijs en matzwart met sportieve gele accenten hebben gecombineerd op het Diavel "Materico" concept zijn gebaseerd.

In navolging van Diavel 1260 Lamborghini, die in samenwerking met de autofabrikant uit Sant'Agata was ontwikkeld, komt Ducati nu met de "Black en Steel", die is geïnspireerd op het concept van de Diavel "Materico". In tegenstelling tot die superexclusieve Lambo is de "Black en Steel" in principe de nieuwe kleur die Ducati voor de 2022 Diavel 1260 S heeft bedacht. 

De "Meterico" werd in 2019 gepresenteerd ter gelegenheid van het “Beautiful Boldness / Visionary Design” event gedurende de Milan Design Week en was daarna te zien op MOARD (Motorcycle Art & Design), een tentoonstelling toegewijd aan tweewiel-ontwerp.

De kleurstelling van de Diavel 1260 S "Black and Steel" wordt gekenmerkt door de keuze voor asymmetrische en verfijnde graphics die glanzend grijs en mat zwart combineren als de hoofdkleuren, waaraan sportieve accenten in geel zijn toegevoegd, inclusief het frame, het onderste deel van het kontje, de speciale badge op het zadel en nog enkele details.Van 10 tot 13 juni wordt de nieuwe Diavel 1260 S "Black and Steel" tentoongesteld in een wereldpremière op de 2021-editie van de MIMO Motor Show. Liefhebbers kunnen hem bewonderen in de prestigieuze setting van Piazza Duomo in Milaan en deelnemen aan de presentatie parade van de motorfiets, die zal worden bijgewoond door de directeur van het Centro Stile Ducati Andrea Ferraresi.

"De Ducati Diavel 1260-familie, synoniem voor stijl, innovatie en prestaties, heeft prestigieuze internationale designprijzen gewonnen, zoals de "Red Dot Award" en de "Good Design Award". We zijn erg verheugd om deze nieuwe versie te presenteren in Milaan, een stad die altijd al een wereldbenchmark in deze sector is geweest”, verklaarde Andrea Ferraresi.

"De Diavel 1260 S "Black and Steel" is een fiets die niet onopgemerkt blijft. De asymmetrische graphics, het contrast tussen matzwart, grijs en gele accenten zijn ontworpen om de kracht, het design en de sportiviteit van deze motor te versterken.”De Diavel 1260 S "Black and Steel" is leverbaar vanaf juli 2021, hoeveel 'ie moet kosten is niet bekend.