Zoeken

83 redenen waarom je voor een Multistrada 950 S "GP White" moet gaan

8 juli 2020
Dat het tegenwoordig niet meer "een witte daar blijf je mee zitten", maar "een witte daar wil iedereen op zitten" is hebben ze bij Ducati goed begrepen. En dus is in navolging van de Panigale V2 nu ook de Multistrada 950 S in een nieuwe kleur wit leverbaar. "GP White" heet het dan officieel.

Als je het ons vraagt is de Multistrada 950 S misschien wel de beste Multistrada die Ducati ooit heeft gebouwd en zeker de beste Multistrada van dit moment. Sturen als de beste, met 113 pk uit het 937cc Testastretta 11° V-twin motorblok meer dan vermogen genoeg om binnen no-time hoogst illegale snelheden te kunnen rijden en van alle belangrijke elektronische speeltjes voorzien. En dat voor een prijs die beduidend scherper is dan z'n grotere 1260
broer.

We sommen 't nog even voor je op: de welbekende instelbare rijmodi, de Bosch IMU die het bochten-ABS en de bochten-tractiecontrole regelt, Ducati Skyhook Suspension EVO, Ducati Quick Shift up & down, full LED verlichting met Ducati Cornering Lights, een 5" fullcolour TFT display met Hands Free systeem en bluetooth connectiviteit. Inderdaad, haast net zo veel als z'n grote 1260 broer. 

Het enige direct zichtbare verschil zit 'm in de achterbrug die bij de 950 dubbelzijdig is uitgevoerd, waar Ducati in de Multistrada 1260 een fraaie enkelzijdige brug heeft voorzien. Maar dat is zo'n beetje ook het enige wat design aangaat. 

Had Ducati in eerste instantie bedacht dat een mooie rode wel genoeg zou zijn, hebben ze zich daar nu bedacht en ook een witte uitgebracht. "GP White heet het dan officieel en dat staat dan voor wit met rode en zwarte accenten. Frame is rood, voorspatbord en wielen zijn zwart. Mocht je de gietwielen maar niks vinden, de fiets kan ook met fraaie spaakwielen worden geleverd.

Mocht je nog niet overtuigd zijn, surf dan even door de 83 foto's die we aan dit artikel hebben gekoppeld. Vergeet niet even een teiltje erbij te pakken. De Multistrada 950 S GP White is trouwens al deze maand leverbaar, of 'ie duurder is dan de standaard rode kleur is niet bekend.