Zoeken

Vierde editie Honda Adventure Roads klaar voor de start

8 mei 2024
De vierde editie van Honda Adventure Roads begint op 10 mei in de Atlantische havenstad Agadir, waar 30 rijders van 11 verschillende nationaliteiten hun rijvaardigheden testen op een uniek Afrikaans avontuur van kust tot kust door het Marokkaanse landschap, met als hoogtepunt negen dagen later de mediterrane stad Nador.

Het verhaal van Honda Adventure Roads begon in 2017 en gaat door tot in 2025 en 2026, met nog twee evenementen op twee verschillende continenten. De eerste Honda Adventure Roads was een epische reis van 8 dagen en 3.500 km van Oslo naar Nordkapp - het meest noordelijke punt van Europa - op de CRF1000L Africa Twin. 

Tijdens de tweede editie in 2019 doorkruisten Africa Twin-rijders 3.700 km van de meest adembenemende landschappen van Zuid-Afrika gedurende 12 dagen vol avontuur. Het meest recente hoofdstuk van het unieke evenement vond in juli 2022 plaats in IJsland, waar 30 rijders werden uitgedaagd om besneeuwde bergen, ijskoude rivieroversteken en de zwaarste weersomstandigheden tot nu toe te trotseren.

De vierde editie speelt zich af in Marokko, waar de Honda Adventure Roads-rijders opnieuw zullen rijden op Honda's paradepaardje, de CRF1100L Africa Twin. De motoren zijn uitgerust met Metzeler Karoo 4-banden en accessoires uit Honda's originele accessoirelijn en ondersteuning van geselecteerde partners zoals Endurisatan, Barkbusters en Alpinestars.

De Honda Adventure Roads-tour gaat vanuit Agadir in oostelijke richting naar de duinen van Erg Chebbi bij Gara Medouar, door het Atlasgebergte en de opwindende Dades Canyon voordat de tocht in noordelijke richting eindigt. 

Naast het adembenemende terrein, bezaaid met historische bergpassen en stukken duin waar het uithoudingsvermogen op de proef wordt gesteld, zullen rijders de Marokkaanse cultuur ervaren door te verblijven in traditionele bivaks en te genieten van Gnaoua-muziek onder een Afrikaanse sterrenhemel.   

Om de unieke Honda Adventure Roads-ervaring compleet te maken, worden alle deelnemers vergezeld door leden van het Dakar Rally-winnende HRC Monster Energy Honda Team, zodat ze kunnen profiteren van hun deskundige begeleiding bij alles wat Marokko te bieden heeft.Adrien Van Beveren - Monster Energy Honda Team rijder
“Ik kijk er echt naar uit om terug te keren naar de woestijnen van Marokko met Honda Adventure Roads. Het landschap...de mensen...het avontuur - het wordt adembenemend!  Ik ben dol op rijden in het zand, dus ik kan niet wachten om mijn vaardigheden te delen en kennis te maken met alle rijders die dit geweldige avontuur aangaan. 2.800 km - van kust naar kust op de Africa Twin. Geweldig!”


Tosha Schareina - Monster Energy Honda Team rijder
“Ik heb vaak in de Marokkaanse duinen gereden en ze zijn altijd een geweldige test voor zowel rijder als machine. Ik kijk ernaar uit om weer aan boord te springen van de Africa Twin, die echt de perfecte machine is om dit avontuur mee aan te gaan. Maar wat nog belangrijker is, ik kijk er echt naar uit om te praten en rijden met de Honda-klanten tijdens deze once-in-a-lifetime ervaring.”Je kunt de voortgang van Honda Adventure Roads volgen op een speciaal Instagram-kanaal, met regelmatige updates die het avontuur binnen handbereik brengen.