Zoeken

Polaris legt productie tijdelijk stil

23 maart 2020
Polaris heeft de productie in vijf fabrieken in de V.S. en twee overzee stilgelegd vanwege de coronavirus pandemie. Het moederbedrijf van onder andere Indian bereid zich voor op een sterk teruglopende vraag, net als in 2008 tijdens de kredietcrisis het geval was.

Niet het terugdringen van COVID-19 zelf, maar de impact van het virus op de wereldeconomie is voor Polaris reden geweest om de productie in al haar fabrieken tijdelijk stil te leggen. 

Polaris zegt een programma te hebben opgezet waarin werknemers ervoor kunnen kiezen om tot 10 dagen loon te ontvangen. Andere maatregelen die de motorgigant heeft genomen gedurende de pandemie zijn het opschorten van het aandelen opkoop programma, het uitstellen van kapitaaluitgaven en het zoeken naar extra kapitaal. 

CEO Scott Wine zegt dat de meeste voertuigen onder de Polaris paraplu zeer ontvankelijk zijn voor 'social distancing' en verwacht daardoor niet dat klanten een winterslaap zullen gaan houden. Polaris zegt echter wel zich aan het voorbereiden te zijn op een verminderde vraag, net als in 2008 het geval was.