Zoeken

MAG petitie: stop wegafsluitingen voor motorrijders

16 november 2020
Het heeft afgelopen zomer tot verhitte discussies geleid: vermeende motoroverlast die op sommige plaatsen onder het mom van de coronapandemie zelfs tot al dan niet tijdelijke wegafsluitingen voor motoren heeft geleid. De MAG wil dijken en mooie motorwegen openhouden en is om die reden een online petitie gestart.

 

De MAG doet er alles aan om dijken en andere mooie stuurweggetjes open te houden voor motorrijders. Als Neerlands enige belangenbehartiger van motorrijders spreekt de Motorrijders Actie Groep met overheden en belangenorganisaties, werkt aan een campagne, gaat uitstekend geïnformeerd de discussie aan en doet nog veel meer.  

Zo is de MAG om te voorkomen dat in de toekomst nog meer mooie stuurweggetjes specifiek voor motorrijders worden afgesloten een online petitie gestart. Hoe meer motorrijders de petitie ondertekenen, hoe sterker het signaal dat wordt afgegeven dat wij motorrijders niet het slachtoffer willen worden van een hetze tegen motorrijders. 

Tegelijkertijd roept de MAG ook op om de kat niet op het spek te binden. Door met z'n allen te laten zien dat motorrijders wel degelijk rekening houden met anderen kan de angel uit de discussie worden gehaald. Dus niet overmatig gas geven voor 't stoplicht, op fraaie weggetjes van 't gas te gaan als we huizen, verkeer of (wilde) dieren naderen en elkaar de ruimte te geven.

Bewaar vol gas de bocht uit voor het circuit, vervang je loud pipes door goedgekeurde uitlaten, zet je dB-killer er weer in en spreek motormaten aan die er anders over denken. Natuurlijk kun je geluid blijven maken. We rijden motor. Maar als we met z'n allen te veel geluid maken, kunnen we straks nergens mee rijden. Zo eenvoudig is het helaas.

De petitie stop wegafsluitingen voor motorrijders kun je hier tekenen. Aansluiten bij de MAG kan via deze link. Doe je dat nu dan betaal je slechts 33 euro tot 2022, de rest van 2020 krijg je van de MAG cadeau.