Zoeken

LiveWire zet dragrace records voor e-Motorcycles

16 september 2020
Harley-Davidson heeft in de VS op een dragracebaan met LiveWire een nieuw wereldrecord gezet voor zowel de kwart en achtste mijl sprint en de topsnelheid voor elektrische productie-motorfietsen.

 

De records werden gevestigd tijdens demonstratieruns op de Denso Spark Plugs NHRA U.S. Nationals, op de Lucas Oil Raceway in Indianapolis. Harley-Davidson Screamin’ Eagle/Vance & Hines rijder en drievoudig Pro Stock kampioen Angelle Sampey was van haar Harley-Davidson FXDR Pro Stock competitieracer op de LiveWire overgestapt om het wereldrecord te verbreken op de kwart en achtste mijl. 

Die laatste voltooide zij in 7,017 seconden, die eerste in slechts 11,156 seconden, bij 110,35 mph (177,6 km/u). De topsnelheid van de 2020 LiveWire is begrensd op 110 mijl er uur.

“Weet je wat er zo bijzonder aan was? Dit was de allereerste keer dat ik op een LiveWire reed”, vertelt Sampey. “Ik kon niet wachten om ermee de baan op te gaan. De LiveWire is zo makkelijk te rijden. Je draait aan het gashendel en je bent weg. En dan bedoel ik écht weg!”

Sampey en haar Harley-Davidson Screamin’ Eagle/Vance & Hines teamgenoten Andrew Hines en Ed Krawiec maakten een aantal head-to-head dragrace runs op standaard LiveWire modellen, waarbij Sampey de snelste tijden noteerde. Sampey is de meest succesvolle vrouw in de geschiedenis van de motorsport, met drie Pro Stock Motorcycle kampioenschappen (2000-2002) en 43 Pro Stock zeges.