Zoeken

Ducati Museum weer normaal open vanaf 5 oktober

2 oktober 2020
Terwijl in de meeste landen het coronavirus weer in alle hevigheid om zich heen slaat lijkt Italië een tweede golf te worden bespaard. En dus opent Ducati vanaf 5 oktober ook doordeweeks weer haar deuren van het Ducati Museum. Wie dat vanwege COVID-19 niet ziet zitten, kan ook voor een digitale rondleiding gaan.

Goed nieuws dus voor de liefhebbers van Ducati, die dit najaar nog een tripje naar Bologna in het verschiet hebben. Nu hadden de Italianen het museum al in beperkte mate opengesteld, maar vanaf 5 oktober zal het ook weer gewoon op werkdagen te bezichtigen zijn. 

In het museum is een prominente ruimte vrijgemaakt voor de allereerste LEGO Technic Ducati, de Panigale V4 R, maar dan niet het schaalmodel wat in de winkel te koop is, maar een 1:1 replica van het productiemodel. Met uitzondering van de woensdagen is het museum alle dagen van de week open van 9:15 uur tot 16:00 uur. 

Om de veiligheid van alle bezoekers te garanderen moeten reserveringen nog steeds online worden gemaakt, voor vastgestelde bezoektijden en een beperkt aantal bezoekers. Tijdens het verblijf in het museum moet minimaal 1 meter afstand worden gehouden en is een medisch mondmasker verplicht. 

In eerste instantie melde Ducati dat vanaf 5 oktober ook weer rondleidingen door de fabriek waren toegestaan en had daar zelfs een speciaal COVID-19 schema voor opgezet, maar enkele uren later volgde toch het bericht dat rondleidingen door de fabriek vooralsnog niet worden hervat.Toegangskaarten voor het museum kosten € 17, een gecombineerd ticket voor museum en fabriek kost € 32. Vanaf 15 oktober is het ook mogelijk om het Ducati museum te ontdekken via de nieuwe digitale ervaring "Ducati Museum Online Journey". Dit zijn echte begeleide rondleidingen door het museum, maar dan van achter je computer, smartphone of tablet. 

Er worden 4 online tours per week georganiseerd: dinsdags 17:00 uur en zaterdags om 9:00 uur in het engels, donderdags en zondags om 17:00 uur in het Italiaans. Tours kunnen via hetzelfde platform als de kaartverkoop een tour reserveren. Je ontvangt dan een code en een link met toegang tot de Online Journey. 

Deze nieuwe digitale ervaring duurt 45 minuten. Tijdens de rondleiding zul je ook de gelegenheid krijgen om de gids vragen te stellen via een Q&A systeem. De kosten voor deze digitale rondleiding bedragen € 10, maar je krijgt dat tientje weer als korting terug als je iets uit de Ducati catalogus koopt.