Zoeken

Ducati heeft boekjaar 2023 goed geboerd

19 maart 2024
Ducati heeft het afgelopen jaar 2023 weer ontzettend goed geboerd. Voor het tweede jaar op rij heeft de Italiaanse fabrikant uit Borgo Panigale een omzet van meer dan een miljard euro gerealiseerd.

Het operationele resultaat dat in 2023 is behaald, is het beste ooit voor Ducati, met 112 miljoen euro, en een overeenkomstig niveau van bedrijfswinstgevendheid dat verder is gestegen in vergelijking met het voorgaande jaar, met 10,5%.

Ondanks toenemende concurrentie op internationaal niveau en de moeilijkheden die zijn ervaren op de Chinese markt, overstijgt de omzet voor het tweede opeenvolgende jaar de grens van één miljard euro, en komt uit op 1.065 miljoen euro, iets onder het recordniveau van 2022 (1.089 miljoen euro).

In 2023 werden 58.224 motorfietsen geleverd aan Ducatisti over de hele wereld. Een resultaat dat, hoewel iets lager dan in 2022, het afgelopen jaar plaatst als het op twee na beste in de geschiedenis van het bedrijf wat betreft verkoopvolume.Claudio Domenicali, CEO Ducati:
De resultaten die Ducati in 2023 heeft behaald, bevestigen de geldigheid van de strategische beslissingen en het zelfgefinancierde investeringsbeleid dat we al enkele jaren volgen. We hebben het boekjaar afgesloten met een omzet die opnieuw de grens van één miljard euro overschrijdt en een operationeel recordresultaat, waarbij we de successen in de racesport niet mogen vergeten, waar we voor het tweede opeenvolgende jaar wereldkampioen zijn geworden in MotoGP en WorldSBK. 

Gesterkt door de behaalde doelen, kijken we met vastberadenheid naar de toekomst en gaan we door met het ontwikkelingsplan van het merk en het productassortiment, met de wens om onze aanwezigheid uit te breiden naar nieuwe segmenten, nieuwe motorrijders aan te spreken en de gemeenschap van Ducatisti te laten groeien. De geplande introductie van motocross dit jaar is hiervan het bewijs."

Henning Jens, CFO Ducati: 
"2023 werd gekenmerkt door een wereldwijd motorfietsmarkt-scenario met groeiende concurrentie en uitdagende economische situaties over de hele wereld. Ondanks dit kon Ducati het jaar afsluiten met een verdere verbetering van de winstgevendheid, met een rendement op verkoop van 10,5% en een nieuw operationeel recordresultaat. Dit was mogelijk dankzij een zeer aantrekkelijke modelmix en een grote focus op kostenbeheersing en efficiëntie in alle processen. Het resultaat laat ook zien dat Ducati opereert met een duidelijke strategie op een solide financiële basis, en goede prestaties levert, zelfs in uitdagende jaren."