Zoeken

Test: Royal Enfield Shotgun 650

Conclusie

26 januari 2024

In de 240 kilometer die we de Shotgun dwars door Californië hebben afgeschoten heeft de motor ons aangenaam verrast. Kort gezegd is dit een zeer, zeer goede motor die een onverwacht hoog niveau van performance biedt, gekoppeld met de mogelijkheid te worden gepersonaliseerd. In standaard uitvoering is het een wolf in schaapskleren – een motor wiens ingetogen styling de onderliggende sportiviteit verhult.

De Shotgun 650 is een moderne in India geproduceerde versie van het soort kameleon sportfietsen dat tegen het eind van de jaren ’80 en ’90 door de Japanse fabrikanten werd bedacht en allemaal tegen zeer betaalbare prijzen werd verkocht, voorzien van onopvallend eenvoudige vering, wielen, remmen, banden, bodywork, etc., waarbij het aan de klant werd gelaten om dit te verbeteren als hij of zij het zich kon veroorloven. 

De Royal Enfield Shotgun 650 is een moderne kameleon Classic met een hoge funfactor en voor een betaalbare prijs, met een enorm potentieel voor personalisatie en verbetering. En niet alleen door middel van een likje verf…


Hey, als dat Freddie Spencer niet is. Moesten we maar eens rap voorbij schieten