Zoeken

Dorna maakt 2021 WorldSBK kalender bekend

30 november 2020
Het is weliswaar nog dik onder voorbehoud, maar Dorna heeft de voorlopige 2021 WorldSBK kalender bekendgemaakt. De kalender heeft 13 ronden als uitgangspunt en zal voor het eerst in de geschiedenis op het TT circuit van Assen van start gaan.

De onzekere situatie en ontwikkelingen van de coronapandemie maken dat het over enkele maanden de alles is anders show kan zijn, maar om die kans te minimaliseren heeft Dorna ervoor gekozen om de start van het seizoen twee maanden naar achteren te schuiven en in eerste instantie in Europa te beginnen, en pas tegen het eind van het seizoen overzee te gaan. 

En dus begint het 2021 WorldSBK seizoen op ons eigen TT circuit van Assen, waarna maar liefst 8 ronden in Europa op de kalender staan. Pas de 10e ronde zal dan de oversteek naar de andere kant van de Atlantische oceaan worden gemaakt, en staan achtereenvolgens Argentinië, Indonesië en Australië op de kalender.

Er zitten nog wel wat haken en ogen aan de voorlopige kalender. Voor de tweede ronde op het circuit van Estoril moet nog een contract worden opgemaakt, voor de voorlaatste ronde in Australië is nog geen datum vastgeprikt, de 13e en laatste ronde heeft zelfs nog geen datum én locatie.