Zoeken

Bonovo Action BMW stopt einde seizoen

18 juni 2024
Na enkele jaren met twee teams zal het ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team het komende seizoen nog het enige team met fabrieksondersteuning van BMW Motorrad Motorsport in het WorldSBK zijn. Jürgen Röder, eigenaar van het Bonovo action BMW Racing Team, heeft om persoonlijke redenen besloten om het WorldSBK avontuur te stoppen.

"Vanaf 2025 zal ik om persoonlijke redenen terugtreden en bijgevolg zal Bonovo Action zich terugtrekken als fabrieksteam van BMW", legt Jürgen Röder uit. "Ik wil persoonlijk alle fans bedanken die ons zo trouw zijn gebleven, die hebben gedeeld in onze vreugde en in onze moeilijke tijden. Heel veel dank, want zonder het enthousiasme van de toeschouwers en fans zou een dergelijke onderneming niet mogelijk zijn."

"Je wordt gedragen door de euforie en het enthousiasme waarvan ik de afgelopen jaren heb genoten, of het nu in het IDM was of in het WorldSBK. Het was een geweldig gevoel om met onze rijders anderen vreugde te brengen en te zorgen voor entertainment en gelukkige momenten."
 
"Ik wil ook graag ons hele team bedanken onder onze teammanager Michael Galinski, dat altijd uitstekend werk heeft geleverd", vervolgt Röder. "We hopen dat we dit jaar nog meer indruk kunnen maken. We doen er alles aan, ons best, om vooruit te komen en we hopen dat we dit jaar nog een paar tekenen van leven van onze kant kunnen laten zien."

"Mijn dank gaat ook uit naar BMW. BMW is altijd een eerlijke en zeer betrouwbare partner geweest die ons met alles heeft gesteund. Zelfs dit jaar krijgen we dezelfde onderdelen als onze collega's bij SMR, dus we zijn goed uitgerust."

"Daarom gaat mijn oprechte dank uit naar BMW en in het bijzonder naar Marc Bongers voor de steun gedurende deze jaren. Hij heeft ons door hoogte- en dieptepunten begeleid, ons gemotiveerd tijdens de dieptepunten en met ons vooruitgekeken. Ik denk dat dit niet hoog genoeg kan worden gewaardeerd. Ik wil ook onze sponsors bedanken voor hun loyaliteit en sterke steun in de afgelopen jaren."
 
"Ik wens alle teams in de gehele WorldSBK paddock het allerbeste voor de toekomst, altijd veilig rijden, wat het allerbelangrijkste is, en natuurlijk veel succes voor iedereen," besloot Röder.
 
"We betreuren de beslissing van Jürgen Röder om zijn betrokkenheid bij WorldSBK niet voort te zetten, maar hebben er tegelijkertijd begrip voor," zei Marc Bongers. "We bedanken het hele Bonovo actie BMW Racing Team, Jürgen Röder en teammanager Michael Galinski, die het team met veel passie en toewijding hebben geleid, de rijders, technici en monteurs, evenals alle andere betrokken partijen voor de uitstekende en professionele samenwerking in de afgelopen jaren. Nu zullen we samen alles blijven geven om succes te boeken en sterke resultaten neer te zetten in de resterende races van dit seizoen."