Zoeken

Suzuki bevestigt te willen stoppen met MotoGP

12 mei 2022
Na ruim een week radiostilte heeft Suzuki op de vooravond van de Franse Grand Prix bevestigd met Dorna Sports in gesprek te zijn om zich aan het eind van het 2022 seizoen terug te trekken uit de MotoGP.

Na afloop van de officiële MotoGP test op het circuit van Jerez van vorige week maandag was hét gesprek van de dag niet die test, maar het nieuws dat het Suzuki management het team had medegedeeld zich aan het eind van het seizoen terug te trekken uit de MotoGP. 

Suzuki zou het nieuws op dinsdag officieel naar buiten brengen, maar dat bericht bleef uit. Vermoedelijk als gevolg van het statement dat Dorna Sports naar buiten had gebracht, waarin werd gesteld dat Suzuki niet eenzijdig het contract kon beëindigen. Het huidige contract loopt tot eind 2026.

Op donderdagochtend voor de Franse Grand Prix heeft Suzuki een persbericht naar buiten gebracht, waarin wordt bevestigd met Dorna Sports in gesprek te zijn om uit de MotoGP te stappen. Zoals al werd vermoed liggen de financiële problemen veroorzaakt door de corona pandemie en de oorlog in Oekraïne ten grondslag aan het besluit noodgedwongen te stoppen met de MotoGP. 

Verklaring Suzuki:
"Suzuki Motor Corporation is in gesprek met Dorna over de mogelijkheid om haar deelname aan de MotoGP eind 2022 te beëindigen."

"Helaas dwingen de huidige economische situatie en de noodzaak om de inspanningen te concentreren op de grote veranderingen waarmee de autowereld in deze jaren wordt geconfronteerd, Suzuki ertoe om kosten en personeel te verschuiven om nieuwe technologieën te ontwikkelen."

"We willen onze diepste dankbaarheid betuigen aan ons Suzuki Ecstar-team, aan al diegenen die Suzuki's motorrace-activiteiten al vele jaren ondersteunen en aan alle Suzuki-fans die ons hun enthousiaste steun hebben gegeven."