Zoeken

MotoGP: geen wildcards dit jaar

15 mei 2020
Jorge Lorenzo zal nog een jaar moeten wachten voordat hij z'n comeback kan gaan maken in de MotoGP. Als gevolg van de vanwege de coronacrisis sterk gereduceerde racekalender zijn de MotoGP fabrikanten overeengekomen dit seizoen geen wildcards in te zetten.

 

Bij Dorna wordt alles op alles gezet om vanaf de tweede helft van dit jaar een ingekort MotoGP seizoen te kunnen verrijden, achter gesloten deuren, waarbij teams als een 'familie-in-quarantaine' worden gezien.

Centraal onderdeel in het veiligheidsprotocol dat Dorna heeft opgesteld om overheden te overtuigen om races door te laten gaan, te beginnen in Jerez in juli, is een strikte limiet voor het aantal mensen dat toegang tot de paddock heeft, was er geen ruimte is voor extra wildcards.

Dorna schat dat een minimum van 1.300 mensen nodig is om achter gesloten deuren te racen, inclusief essentiële teamleden voor alle drie de raceklassen, racemanagement, circuit personeel en TV uitzending.

Dat is slecht nieuws voor testrijders Michele Pirro (Ducati), Mika Kallio (KTM), Stefan Bradl (Honda), Sylvain Guintoli (Suzuki), Bradley Smith (Aprilia, tenzij hij de geschorste Andrea Iannone vervangt), maar vooral ook Jorge Lorenzo, die vorig jaar bij Honda krokodillentranen huilde helemaal klaar met racen te zijn, om eenmaal het contract ontbonden sneller dan het licht bij Yamaha aanklopte.